Nieuwsbrief Oktober 2015

Wat eten jullie zoal in de weekends?

Mensen die bij ons de opleiding volgen, verblijven het hele weekend in het centrum en het is Loek die dan ook kookt voor de groep: zoveel mogelijk biologisch en regelmatig vegetarisch. Wel gebruikt hij incidenteel een bio-kip of gezonde vette vis (zalm).

Afgelopen weekend heeft hij een ‘herfstmaaltijd’ klaar gemaakt met verse paddestoelensoep, champignons met groenten en walnoten en havervlokken uit de oven met kaas en gevulde pasta met paddestoelenpuree, kwark met slagroom na. We drinken er dan een rode wijn bij.

“Kom je ook eens eten?”

Dat kan wanneer je deelneemt aan één van de opleidingsjaren. Op dit moment zijn er 9 eerste jaars van start gegaan en 8 tweede jaars en zelfs 2 derde jaars, die tevens als co-trainer ingezet worden in het eerste jaar.

Om alles goed te stroomlijnen organiseren we regelmatig huiskamer-studiebijeenkomsten om de 3e jaars het vak te leren en om hen te bekwamen om de groep te leiden en leertherapie te geven onder supervisie van Loek.

Oktobermaand – geboortemaand..

En weer is er bijna een levensjaar om. Op 23 oktober sluit Loek zijn geboortejaar af en begint hij aan een nieuw levensjaar. “Wat zal hem dat brengen? In hoeverre kan en durft hij nog te rekenen op de doorstart van het kasteeltje Meunot waar hij met partner Peter-Jan zo graag wil wonen/werken?”

Crowdfunding.

We hebben afgelopen week kennis gemaakt met een bijzondere manier van Crowd Funding. Het kan alleen maar slagen wanneer mensen een eigen project inbrengen en bereid zijn om anderen deze stap ook te laten zetten. Dan resulteert het uiteindelijk in donaties en giften waarmee jij jouw ‘droom’ kan realiseren.
Op die info-avond hoorden we mooie projecten noemen:

  • Iemand wil een vakantiehuis in Oostenrijk kopen en daar gezinnen met een invalide kind laten logeren wanneer zij er zelf niet zijn;
  • Een andere man vertelde me met tranen in de ogen dat zijn vrouw terminaal ziek is en dat de zon en zeelucht haar goed doen. Hij wil de laatste maanden van haar leven in Zuid-Spanje wonen met haar;
  • Een jonge vrouw wil fietsen aanschaffen waarmee artsen in Zuid-Afrika hun patiënten in afgelegen dorpen kunnen bezoeken;
  • Wij willen zo graag mensen met een beperking straks opnemen in onze staf om binnen ons project ondersteunend werk te doen in de keuken, park, moestuin en daar ervaren hoe bijzonder het is om weer gewaardeerd te worden.

Binnenkort willen wij een info-avond beleggen voor alle geïnteresseerden in deze manier van Crowd Funding. Mocht je interesse hebben, laat het ons dan weten per email: info@loekknippelsacademie.nl
Twee andere mogelijkheden zijn:
Kamer van Koophandel: http://educateinspirechange.org
Subsidiefocus: www.abab.nl

Huiskamerlezing door Loek.

Mocht je zelf een huiskamerlezing willen organiseren en Loek daar zijn verhaal laten vertellen over een specifiek onderwerp, dan kan dat. Je neemt contact op met Loek via facebook of email en je komt met een datumvoorstel.

Hij wil dit graag doen wanneer er minimaal 12 mensen zijn waarvan duidelijk is dat er ook enkelen geïnteresseerd zijn in het zelfrealisatiejaar.
Thema’s waarover Loek voordrachten geeft zijn:

  • Groei in de relatie;
  • Je leven begint eerder dan je denkt;
  • Hoe maak ik mijn droom werkelijkheid?
  • Symbolen die mijn leven ondersteunen.

Opleiding ingekort: hoe kan dat?

We hebben besloten om het hele blok Medische Basiskennis uit te besteden. We doen het niet meer zelf en studenten kunnen zelf bepalen waar ze dit blok gaan volgen.

De verzekeraars stellen hoge eisen aan de Medische Basiskennis.

Wij willen daarin niet meegaan omdat de meeste afgestudeerden werken als counsellor en veelal betalen cliënten de sessies zelf. Incidenteel worden mensen wel vergoed mits ze een aanvullende verzekering hebben en die is dan weer beperkt in de vergoeding.

Een collega met een drukke praktijk verwoordde het als volgt: “Ben ik juist met het proces van heling begonnen, stopt de cliënt omdat haar vergoedingen op zijn!” Dit is water naar de zee dragen want de cliënt gaat op deze manier shoppen wanneer ze weer de kans krijgt om in het volgende verzekeringsjaar de vergoeding aan te spreken.

Waar is ieders eigen verantwoordelijkheid gebleven? Op deze manier wordt de gezondheidszorg werkelijk onbetaalbaar!

Op 07-10-2015, categorie: Nieuwsbrieven door