Nieuwsbrief februari 2016

Maskers af!

Afgelopen zondag stond ik in Elshout langs de kant van de weg naar de carnavalsoptocht te kijken met mijn twee zussen en zieke broer Jan. Hij was vroeger Prins Carnaval en velen kwamen hem dan ook even de hand schudden en zwaaiden enthousiast naar hem. Nu terugkijkende vond ik dat het mooiste van die dag. Herkend worden en erkend worden voor hetgeen hij altijd gedaan heeft voor de ander. Hij was geen Prins Pils, maar was begaan met de ouderen en zieken uit het dorp en met de jeugd. Hij heeft carnaval in Elshout op de kaart gezet.

Aan mij is het niet meer besteed om zingend en hossend door de straten te trekken. Ik kijk ernaar en denk alleen maar: “Nu heeft hij wel de moed om een ander gezicht te laten zien, wat jammer dat hij dat anders nooit durft!

Toch is carnaval bij uitstek het feest om even ‘de ander’ te mogen zijn: om contact te maken met andere aspecten van jezelf: de lolbroek, de zwerver, de sprookjesfiguur, de koning, de ondernemer, de heks, de politicus, de plannenmaker.

En na carnaval mogen de maskers weer af: dan mag je gaan staan voor die rol die je werkelijk van binnenuit vorm wilt geven. Dan mag je investeren in jezelf, je ontwikkeling en vormgeven aan je dromen. Dan kijkt het échte leven je weer toe, soms vol jaloezie omdat jij het wel durft, soms vol bewondering omdat je het doet en soms vanuit cynisme omdat de ander nog nooit iets écht neergezet heeft in zijn leven.

Al die stemmen van anderen dagen je echter uit om JEZELF te worden.

Maskers af is nu het motto!

In mijn artikel n.a.v. het boek van Lenny Kuhr “Gekust door de eeuwigheid” gebruik ik haar gedichten om mijn eigen proces te beschrijven. Ik was geraakt door de titel “Je onmacht is je sleutel!” en het bracht me bij mijn kracht en innerlijke overtuiging. Soms hebben we dat duwtje van de ander nodig om weer op het eigen spoor te komen en het masker af te zetten dat ‘veranderingen altijd gemakkelijk zijn’. Dat is allesbehalve waar! Je kan dit artikel lezen als blog op www.loekknippelsacademie.nl/category/blog

Kennismaking met je eigen proces?

Komende maanden wil Loek weer veel tijd beschikbaar stellen aan hen die op een kruispunt in hun leven staan: “Wat wil ik met mijn leven?

Je kunt via e-mail een afspraak maken waarin Loek naar je luistert en handvatten geeft om op het kruispunt een keuze te maken: links af, rechts af of recht door?

Dit gratis gesprek kun je ook gebruiken om in te voelen of het zelfrealisatiejaar – dat in september 2016 weer begint – een optie is voor jou. Er zijn noch kosten, noch verplichtingen aan dit gesprek verbonden. Het is een ontmoeting van jou met de oprichter en inspirator van de Loek Knippels Academie zelf!

Op maandag en donderdagochtend zijn geen afspraken mogelijk, alle andere dagen wel. Schrijf een mailtje naar: info@loekknippelsacademie.nl met je naam, telefoonnummer en vraag en je krijgt een reactie van Loek.

Opleiden voor het UWV?

Er zijn enorm veel verschillende coachopleidingen in Nederland maar zelden hoor je waar die mensen allemaal gaan werken? Opleidingen zijn veelal niet transparant over de arbeidsmogelijkheden. Dit is een landelijke tendens, ook binnen de reguliere opleidingen. Zo studeren elk jaar honderden psychologen/pedagogen af waar geen werk voor is. Ik zag onlangs een neuropsycholoog achter de vuilniskar lopen en een andere psycholoog koffie-apparaten vullen op een kantoor. Dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van deze grote studie-investering?

Binnen onze opleiding zijn we dan ook heel transparant. We bieden je geen zekerheid, maar wel de moed om je eigen praktijk vorm te geven of met anderen inhoud te geven aan een groepspraktijk. Overal in Nederland en België werken afgestudeerden van onze opleiding, maar eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat er veel zijn die – nadat ze onze opleiding hadden afgerond – promotie hebben gemaakt binnen het eigen werk. Mensen werden bedrijfsmaatschappelijk werker, kregen een functie op personeelszaken of werden toegevoegd aan het eigen kader training en opleiding. Dat zijn mooie ontwikkelingen. Even zoveel mensen kozen onze opleiding alleen voor de eigen ontwikkeling, de eigen transformatie om gelukkiger te worden in het leven.

Dat is dan ook altijd een juiste investering waard! Een gelukkige moeder, vader schept een gelukkige omgeving moet je maar denken.

Cliënten gezocht!

Elke slotweek van onze opleiding geven we een aantal mensen de unieke kans om als ‘oefencliënt’ mee te doen. Dit levert veel positieve inzichten op, is voor velen een ware ontdekkingsreis en je kunt het zien als een unieke gelegenheid om de sfeer en de inhoud van de opleiding te proeven.

We vragen een vergoeding voor huisvesting en voeding van € 350,= voor deze week. Zelfs bij Centerparcs kun je voor dit bedrag nergens terecht waar je zo intensief wordt ondergedompeld in je eigen leven, je eigen proces.

Ook dit jaar zoeken we minimaal vier oefencliënten. En wat mag je verwachten?

Elke dag volg je een uitgebreid bewustwordingsprogramma en tevens is er elke dag een individuele sessie met jou. Je hele proces wordt op de voet gevolgd door professionals die supervisie geven en die ook jouw proces nauwgezet volgen.

Een opmerking van vorig jaar zegt alles: “Ik had jarenlang therapie gehad maar in deze week zijn pas de zaken op hun plek gevallen. Het is het mooiste cadeau aan mezelf!”

Er gaat wel een kennismakingsgesprek aan vooraf.

Aanmelden via e-mail: info@loekknippelsacademie.nl voor een kennismakingsgesprek met Loek Knippels.

De week vindt plaats van maandag 23 tot vrijdag 27 mei 2016 in Lage Mierde.

Op 11-02-2016, categorie: Nieuwsbrieven door