Nieuwsbrief Mei 2016

Sprankelende slotweek met de 1e jaars.

Eind april was de slotweek van de 1e jaars van de opleiding tot holistisch counselor. Natuurlijk was de staf daarbij bijna voltallig aanwezig. Helma Beelen als healer, Marjolein Zaal en Peter-Jan als supervisoren voor de twee examenkandidaten Martijn Maas en Tanja Verhoeven. Ook Jannie Bouwkamp was – als vanouds – weer van de partij, Loek en Jannie hebben slechts één woord nodig om elkaar te begrijpen en aan te moedigen.

Een week om nooit meer te vergeten, iedereen begreep de Contactcirkel waarbij je ervan uitgaat dat het jezelf kwetsbaar opstellen meteen een hartsverbinding geeft. Er was naast het cursusprogramma echter iets wat Loek nog nooit in een groep heeft meegemaakt: de groep heeft los van Loek een culinair programma samengesteld, waarbij elke dag door groepsleden iets klaar gemaakt werd. Het waren culinaire hoogstandjes en we hebben genoten. De omschrijving was – deels voor mij – wat cryptisch zodat het écht een verrassing was. Wat denk je bijvoorbeeld bij “Souvenir de France?” of voorgerecht “Geel en Wit?”

Souvenir de France was een uitgebreid kaasplateau met alles erop en eraan met heerlijke wijnen, Geel en Wit waren asperges met eieren en speciale boter…hm ..heerlijk. En dan heb ik het nog niet over de soepen, de taarten (Kwetje), de lasagna Comfort, de Scamoi Creativa, de pasta Katharna…

Werkelijk, zo’n grote verrassing is me nog nooit in de schoot gelegd. Ik heb genoten en gesmuld. (goed dat er na de week weer de sportschool op het programma stond!)

De laatste avond was er traditiegetrouw de Subpersonality Party waarbij de studenten verkleed komen als een ‘andere persoonlijkheid’ en ook deze keer waren de verrassingen groots. Er is zelfs een paaldansdemonstratie gegeven (en dit binnen de opleiding tot holistisch counselor!!)

Slotweek 2e jaars – einde studiejaar.

Eind mei is de slotweek van de 2e jaars met maar liefst 6 externe kandidaten die meedoen aan de oefensessies met de 2e jaars. Ik ben blij dat het me gelukt is zoveel externen erbij te betrekken waardoor er grondig geoefend kan worden.

Dat geeft altijd wel wat spanning maar levert vooral veel inzicht op omdat er naar drie facetten gekeken wordt:

  1. 1. Kennis: Geeft de student aan binnen zijn/haar werk dat hij/zij de filosofie achter de methodieken begrijpt?
  2. 2. Kunde: Kan de student werken met de eigen ervaringen, de integratie van de methodieken en invoelen welke methodiek op zijn plaats is bij die specifieke cliënt, dat specifieke probleem?
  3. 3. Attitude: Heeft de student de eigen thema’s verwerkt, een plek gegeven in het leven en durft hij/zij te putten uit eigen levenservaringen? Is de houding van de student open en kwetsbaar en kan hij/zij komen met eigen onthullingen (professionele zelfonthulling)?

Het programma voor deze slotweek is heel divers, uitnodigend en confronterend. Loek zal elke ochtend een korte inleiding houden met daaraan gekoppeld groepsoefeningen. In de middag vinden de individuele sessies plaats onder supervisie van ervaren trainers. Na het diner is er elke avond een verdiepend avondprogramma en we sluiten de week op donderdagavond af met de diploma-uitreiking aan Tanja Verhoeven en Martijn Maas, waarbij ook alle eerste jaars aanwezig zullen zijn en vrienden en familie van Tanja en Martijn. Het belooft een feestelijke avond te worden me diepgang.

Vakantieplannen? Gratis in onze vakantiebungalow?

Na de afronding van het studiejaar hebben Peter-Jan en ik behoefte om even zelf weg te gaan, op zoek naar een ander huis in Frankrijk. We vinden echter dat we het onze twee labradors niet aan kunnen doen om hele dagen in een auto te zitten en zoeken dan ook oppas voor onze lieve honden. Vind jij het leuk om met je partner, vriend of vriendin in ons huis te logeren (2 persoons huis), dan willen we graag van tevoren kennismaken met je. Je hebt een royale woonkamer ter beschikking, een slaapkamer, twee werkkamers, douche en toilet en gesloten keuken. Buiten een afgesloten tuin om heerlijk te ontspannen met het bos vlakbij (Landgoed De Utrecht). Als tegenprestatie vragen we alleen liefdevolle verzorging van onze twee labradors: Rose en Belle.

Is het iets voor jou, laat het ons zo spoedig mogelijk weten:

info@loekknippelsacademie.nl

Aanmelding nieuwe studenten.

Vanaf nu is het mogelijk om de vragenlijst aan te vragen om je in te schrijven voor het nieuwe studiejaar – start in september.

Na het ontvangen van de vragenlijst word je uitgenodigd voor een uitgebreid (gratis) intake-gesprek door Loek.

Hij wil met je jouw motivatie bespreken en kijken of deze richting ook echt bij je past. Laat snel wat van je horen want Loek begint met de intake-gesprekken al in juli en augustus.

Aanvragen vragenlijst kan via: info@loekknippelsakademie.nl

Je kunt van tevoren ook een bezoek brengen aan de website waar je veel informatie vindt over de unieke, persoonsgerichte opleiding waarbij jouw levenservaring belangrijker is dan je studie-achtergrond. Bekijk de pagina en mocht je vragen hebben, stel die dan gerust. www.loekknippelsacademie.nl

Neem contact op met ons en bespreek de mogelijkheden.

Op 10-05-2016, categorie: Nieuwsbrieven door