“La maison vous a attendu…”

(Het huis heeft op jullie gewacht…)

Vergeet nooit je dromen op te geven, wat anderen ook zeggen. “Ben realistisch” is daarbij bijna een cynische opmerking, omdat je dan geneigd bent om mee te gaan in de beperkingen en angsten van de ander.

Durf groot te denken, beseffende dat klein denken jou ook kleiner maakt!
Wie had kunnen verwachten dat we nu de meest unieke plek gevonden hebben waar we 35 jaar geleden over droomden, toen we ook op zoek waren in de Dordogne.
Deze plek heeft het helemaal en toen afgelopen week onze Franse buurvrouw (psychologe, die ons werk begrijpt) even binnen stapte om de inrichting te bewonderen, zei ze: “La maison vous a attendu!” (het huis heeft op jullie gewacht!)
Dat gevoel hebben we elke dag en afgelopen week hebben we samen met Roel en Nel de Ruiter onze spullen een plek gegeven. We hebben keihard gewerkt, gelachen en gezongen. De sfeer was optimaal met twee mensen om ons heen die van aanpakken weten. Dat zorgde er voor dat we elke avond bij het diner en het heerlijke glas wijn ontroerd waren door wat we met elkaar gedaan hadden. De avond-gesprekken waren diepgaand, vol ontroering en raakten onze drijfveer om snel aan de slag te gaan op deze unieke plek. Nu nog met kleine groepen (maximaal vier) en later wanneer we de juiste werk-accommodatie gevonden hebben, gaan we met grotere groepen aan de slag.
In de tuin hebben we het beeld van Carla Pols geplaatst in een natuurkapelletje gemaakt van wilgentakken. De handen open gericht naar boven: “Uw wil geschiede” en durf je leven over te geven aan het Grotere Geheel.
Dat hebben we gedaan!
De kunstwerken hangen weer aan de muur en nu is het tijd om te kijken of het ons lukt om zo’n zes boxsprings te verwerven. Tevens willen we op mijn werkkamer een bibliotheek maken. Roel heeft aangegeven de kasten te willen maken. Op dit moment is het roeien met de riemen die we hebben nadat in de eerste week hier onze auto het begaf en we genoodzaakt waren eerst een andere auto aan te schaffen. Het is een degelijke occasion geworden, geadviseerd door onze vriend Jan van Kerkhof, die helemaal Volvo-minded is.

Tevens vroeg een andere vriend ons om een verlanglijst te maken en die met veel mensen te delen.

Wat willen we nog graag hebben op korte termijn:
1. Bibliotheekkasten voor in de werkkamer;
2. Weet iemand (gratis) of voor heel weinig geld aan zes springboxen (éénpersoons bedden) te komen; wel
allemaal dezelfde maat graag;
3. We zoeken ook twee elektrische damesfietsen (tweedehands): wie heeft een suggestie?
4. Voor de tuin zijn oude, authentieke tuinbeelden van harte welkom.
We hopen binnenkort te kunnen melden dat al onze ‘wensen’ in vervulling zijn gegaan.

In september starten we met de eerste kleine groep van 4 personen en daarna elke maand een andere groep. Mocht je belangstelling hebben dan is een email voldoende en krijg je per omgaande bericht van ons over de thema’s en de kosten van jouw week. Stuur je email naar: info@het-ihc.nl

Op 20-08-2017, categorie: Blog door