GROEIEN DOOR TEGENSLAG EN VERLIES

ZELFREFLECTIE
Onze eigen ervaring leert ons, na alles (huis, perspectief, toekomst, geld) te hebben verloren, dat rust nemen en afstand nemen in eerste instantie heel belangrijk, ja zelfs noodzakelijk, zijn.
Om na enige tijd tot zelfreflectie te komen. Wanneer je in staat bent na verlies en tegenslag tot zelfreflectie te komen, verschilt van mens tot mens.

DE KOEK WAS OP
Na ruim 30 jaar onze opleiding tot coach en counselor te hebben geleid, en gedurende de laatste jaren alles te hebben verloren waarvoor we ons leven lang dachten te hebben gewerkt, was bij ons de koek op. Echt helemaal.
We hebben ons teruggetrokken en deden de eerste maanden niets anders dan even snel de nodige boodschappen en daarna met een ontspannend boek de tuin in. Vooral geen professioneel getinte literatuur!

EEN MYSTERIE OM GELEEFD TE WORDEN
Uitrusten stond op de eerste plaats. Boos en verdrietig op het leven. Op wat het leven ons had aangedaan. Hoe was dit toch in hemelsnaam mogelijk? Terwijl we zulke mooie en goede intenties hadden? Terwijl we anderen zoveel te bieden hadden?
Het leven is geen probleem dat opgelost moet worden, maar een mysterie dat geleefd dient te worden! Aldus Vincent Nijhuis
En dan, na veel verdriet, boosheid en het helemaal niet meer zien zitten, ontstaat geleidelijk aan het besef, zo treffend verwoord door Vincent Nijhuis:
“Het leven is geen probleem, maar een mysterie. En leef het mysterie.
Zoek niet langer naar antwoorden, naar het waarom.
Neem dat wat er is gebeurd aan als een ervaring, waarmee je verder kan leven.

MOGELIJKHEDEN
Dan kan je heel geleidelijk aan gaan ontdekken wat deze ervaring jou in je leven kan bieden. Dan kan je te weten komen dat je leven na alles verliezen en grote tegenslag niet ophoudt, maar doorgaat.”
Het mysterie van het leven leven!
Wat gebeurt als je zover komt? Dan dienen zich andere mogelijkheden aan!
Echter niet als je stil blijft zitten wachten op die mogelijkheden. Je zult wel actie dienen te ondernemen.
Wat dan? Je denkt er helemaal alleen voor te staan!

ALLEEN?
Een groot deel van dit proces van terugtrekken, boos worden, verdrietig zijn, depressief voelen, maak je zelf door en in deze periode voel je jezelf maar al te vaak alleen.

GIDSEN
En toch, er is een enkeling die op het juiste moment de juiste woorden weet te vinden en je weet aan te sporen, die je weet te raken. Dit kan echter op het moment dat jij open kan staan voor aansporingen en je kan laten inspireren.
Wij, Loek Knippels en Peter-Jan In der Rieden, willen jouw gidsen zijn op het pad van GROEIEN DOOR TEGENSLAG EN VERLIES. Om je uit te dagen om het mysterie van het leven te leven.

Om zo het leven aan te gaan. Niet alleen ná tegenslag en verlies, maar mét de tegenslag en het verlies. En al doende te weten te komen wat deze tegenslag en wat dit verlies je brengt in jouw leven. Ja, zelfs hoe deze ervaring je kan verrijken!

WAAROM DEZE WORKSHOP / RETREAT?
1. Je bent met gelijkgestemden in de workshop. Dat betekent dat jouw ervaring wordt (h)erkend.
2. Je leert van de ervaringen van de anderen.
3. Je verblijft in een omgeving die inspireert en rust biedt.
4. Je krijgt een werkmodel aangeboden om te komen tot een oplossing.
5. Je komt dan bij de KRACHT van tegenslag en verlies. Dat betekent de KRACHT die tegenslag/verlies je kunnen geven en bij de kracht in jezelf om de tegenslag/verlies aan te gaan en je leven een nieuwe wending te geven.
6. Je gaat met een actieplan (strategie:doelenproject) naar huis en in Nederland is een mogelijkheid tot follow-up zowel individueel als in groepsverband; er is een vangnet van ervaren therapeuten in Nederland en België.
7. Je ontdekt dat er ruimte ontstaat om werkelijk iets nieuws te scheppen, doordat je opnieuw in contact komt met wat je diep van binnen wil in jouw leven.

UITNODIGING
We nodigen je uit om een week naar ons toe te komen in de Dordogne in zuidwest Frankrijk. Om in een prachtige, natuurlijke, inspirerende omgeving, helemaal los van ‘thuis’ en de alledaagse beslommeringen, te reflecteren en ook te genieten van de rijkdom van de natuur en niet te vergeten de heerlijke maaltijden van Loek.
Een week lang aandacht voor jezelf en jouw mogelijkheden in jouw GROEI NA TEGENSLAG EN VERLIES.

BLIJVENDE BEGELEIDING
Eenmaal thuis, kan je op ons teruvallen via skype.

Datum: 18 tot 24 maart 2018
Plaats: Les Acacias, 24380 Cendrieux in de Dordogne, Frankrijk
Kosten: € 750,00 per persoon, inclusief cursus en verblijf, exclusief de reis.
Info / aanmelding: het.ihc@gmail.com

Inschrijven / Informatie aanvragen