Ingrid van Hamont, Tilburg

Ingrid van Hamont, Tilburg
Foto gemaakt door Margriet van de Velde

Maatschappelijk werkster, 2e jaars student aan de Loek Knippels Academie

“Ik begon in 2009 met de opleiding omdat ik een andere richting in wilde met mijn beroep. Ik werkte al jaren met mensen, maar ik raakte steeds verder verwijderd van de dingen die ik belangrijk vind in werk en leven. Ik wilde iets gaan doen wat dichter bij mezelf lag, maar wist alleen niet wat of hoe. Ik dacht aan counseling en wist het zeker nadat ik in gesprek raakte met een counselor die bij het IHC afgestudeerd was.

Het zelfrealisatiejaar bracht een onverwachte bonus, dat jaar alleen maakte de keuze voor het IHC al de moeite waard. Zelfonderzoek was me al niet vreemd, maar in het eerste jaar bij het IHC viel het ene kwartje na het andere en nam ik drempels die ik voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Het was een enorm intens jaar, ik ben flink door elkaar geschud maar het voelde veilig. En ik ben nog steeds mezelf, eigenlijk méér mezelf want ik laat me ook zien aan anderen.

Verder vond ik mijn doel waar ik erg warm voor loop: ervaringsgericht begeleiden van mensen bij het omgaan met een zeldzame aandoening. Bij wat het ánders zijn of voelen’ doet.

Nu, in het tweede jaar pas ik in oefensituaties de diverse aangeboden werkvormen toe, waarin ik mezelf weer regelmatig tegen kom. Om uiteindelijk te weten wat me het beste ligt. Over een paar maanden hoop ik mijn coachexamen te halen. En dan verder voor counselor.”