8 tips van Loek Knippels om te ontdekken of iemand betrouwbaar is.

 8 tips over betrouwbaar van Loek Knippels om te ontdekken of iemand BETROUWBAAR is.

Wanneer is iemand eigenlijk betrouwbaar? Ik geef je 8 tips over betrouwbaar zijn. Hoe ga je te werk?
Dat betekent dat je regematig te maken hebt gehad met onbetrouwbare personen.

Onbetrouwbare mensen ontmaskeren?

Je hebt wel een onbetrouwbare ervaring aan de ene kant, maar wellicht nog geen goed ingekleurde betrouwbare ervaring aan de andere kant?
De laatste jaren ben ik nogal wat onbetrouwbare mensen tegen gekomen. Je kunt ook zeggen: “Ik werd op de proef gesteld door diverse personen, die mij wilde helpen in een moeilijke fase in mijn leven”.

Wat kwamen ze ‘brengen’ en wat kwamen ze ‘halen’? Terugkijkend op die fase zijn het vooral ‘halers’ geweest. Aandacht, erkenning, waardering, bewondering kwamen ze halen.

Waarom heb ik hen wel mijn vertrouwen gegeven?

Anderen zeggen ook van me dat ik kwetsbaar ben. Ik noem mezelf liever openhartig, deugdzaam.

8 Tips over betrouwbaar 

Tip 1: Iemand is betrouwbaar wanneer de persoon in kwestie openhartig is. Het hart op de tong heeft. Iemand die het achterste van zijn tong laat zien. Zo niet, dan is er een geheime agenda. Dan heb je niet te maken met een betrouwbaar individu. Wees alert!

Tip 2: Iemand is betrouwbaar wanneer je te maken hebt met een eerzaam individu. In het woord ‘ eerzaam ’ zit al opgeslagen ‘eer’. Iemand die naar ‘eer en geweten’ weet te handelen.

Tip 3: De persoon die je het label ‘betrouwbaar’ op wilt plakken, is solide. Dit houdt in dat de persoon in kwestie iemand is waarop je kunt bouwen. Je kunt hem vertrouwen!

Tip 4: Ken je een persoon die ‘recht door zee’ is? Dan heb je ongetwijfeld te maken met een betrouwbaar persoon. Recht-door-zee-mensen hebben namelijk niks op te houden. Ze willen delen vanuit hun hart.

Tip 5: De persoon die grondig is, denkt na. Is iemand die alles op een rijtje zet voordat hij in actie komt. Het is iemand die niet over een nacht ijs gaat. Het is iemand die de plussen en minnen afweegt.

Tip 6: Een deugdzaam mens is iemand die deugt. Iemand die de deugden van het leven kent en er zelf een voorbeeld van is. Dit in contrast met iemand die niet deugt. Die lapt de deugden aan zijn laars en leeft zijn eigen waarden en normen.

Tip 7: Een degelijk iemand waait niet met alle winden mee. Het is iemand die nadenkt, een eigen mening heeft. Iemand die zijn sporen verdiend heeft in zijn leven.

Tip 8: Tenslotte vind  ik een betrouwbaar mens vooral ook serieus. De persoon in kwestie gaat geen lolletjes maken over serieuze zaken. Maakt jouw vraag niet belachelijk omdat zijn grondtoon ‘serieus’ is.

In therapie vraag je hetzelfde: 8 tips over betrouwbaar

Persoonlijk vind ik het onduidelijk waarom mensen geen referenties vragen wanneer ze in therapie gaan. Je vraagt toch ook aan anderen je mening wanneer je een aannemer in de arm wilt nemen? Dan vraag je naar zijn werk. Dan ga je op zoek naar werk dat door hem is afgerond?

En waarom doen we dat dan niet wanneer we met ons diepste zelf aan de slag willen gaan? Dan gaan we met de billen bloot. Alles wordt dan besproken. Een betrouwbaar therapeut is toch een  vereiste!

In dat geval kun je deze 8 tips van mij serieus nemen. Ikzelf doe het altijd en ben echt weleens niet op een uitnodiging ingegaan om met iemand in zee te gaan omdat ik de persoon in kwestie niet vertrouwde.

Kies vanuit referenties: gebruik de 8 tips over betrouwbaar

Je vertrouwen geven betekent immers je hart openen. Daarnaast stel jij jezelf kwetsbaar op.  Je bent openhartig en serieus. Tevens beschrijf je grondig je probleem. Dan mag je toch verwachten dat er een serieus, eerzaam evenals een solide mens tegenover je zit?

Een betrouwbare therapeut-client-relatie: kijk naar de 8 tips over betrouwbaar

Door te investeren in een goede ‘therapeut-client-relatie’ is er al veel gewonnen. Je kunt onmiddellijk met jouw thema aan de slag.Snuffelen noch af te tasten, hoef je niet langer. Het huiswerk heb je goed gedaan.Kies voor een betrouwbare therapeut.

Het is nu aan jou om ook je hart te openen en jezelf serieus te nemen. Dat verwacht je immers ook van jouw therapeut.
Ik wens je daarbij heel veel succes. Hoe anderen over mij denken, kun je onder andere lezen op mijn website: www.het-ihc.nl

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *