anderen over ons Paula van der Hooft
anderen over ons Martijn Maas

anderen-over-ons

drs. Pim Derneden

Zo’n 25 jaar geldenen ben ik begonnen aan het IHC, sindsdien is er geen week voorbij gegaan zonder dat ik niet gedacht heb aan wat ik daar geleerd heb of (subtiele) confrontaties kreeg en dat mij terugbracht tot wat ik daar geleerd en ervaren heb. Wat heb ik daar dan aan gehad? Van veel inzichten tot aan “ow bedoelden ze dat’, van handelen met je hart tot aan het ont-moeten van mensen. Dit heeft me veel gebracht en gegeven waarmee ik echt mijn doel in mijn leven kan voortzetten en met mezelf kan ondernemen. Zowel prive als zakelijk. Ik heb er ontzettend veel aangehad (en heb) in mijn werk bij 9apps en het aanjagen van 30Mhz. Dromen en mezelf werden werkelijkheid, en dat is best bijzonder te noemen, waarbij ik het IHC als grote steun ervaren heb. Ik had het dit leven dan ook absoluut niet willen missen! En ik ben ook blij dat ik Loek en Peter-Jan dan ook al vroeg heb mogen ont-moeten.

anderen over ons Paula van der Hooft

Paula van der Hooft

In september 2015 ben ik gestart aan het zelfrealisatiejaar bij Loek en Peter-Jan.
Wat er allemaal is gebeurd tijdens het zelfrealisatie jaar kan ik nu (Inmiddels dik 3 jaar verder) soms nog niet geloven. Ik had het onderwijs vaarwel gezegd. Mijn passie die was verdwenen kwam langzaam terug.
De speaking circle: Vertel een geheim over jezelf. Ik had wel een onderwerp, waar de rest van groep nog niets van wist. Mijn kinderwens. Mijn 5 minuten waren snel om Ik had op het moment dat ik naar mijn plek liep het besluit genomen. Ik zou zo snel mogelijk actie ondernemen om mijn wens werkelijkheid te maken. Op dat moment besefte ik ook dat ik een leerkracht ben in hart en nieren en dat ik gewoon voor de klas hoor. Een maand later stond ik weer full time voor de klas. Niet op de basisschool, maar op het voortgezet onderwijs. Ik was terug! Ik had mijn passie weer!
Op 20 maart 2017 heb ik mijn dochter Zoey mogen verwelkomen. Wat ben ik een gelukkig en dankbaar mens. Dit alles had ik nooit gedaan en nooit kunnen bereiken zonder Loek, Peter-Jan, Martijn, Tanja en alle anderen die samen met mij het zelfrealisatie jaar hebben gedaan.

anderen over ons Martijn Maas

Martijn Maas

“In 2014 startte ik de opleiding tot psychosociaal counselor en holistisch coach aan de Loek Knippels Academie (toen een onderdeel van het IHC). Mijn intentie was vooral om de methodieken te ervaren en te leren toepassen. Dat er daarnaast ook nog wat aan mijn persoonlijke groeiproces ging gebeuren vond ik mooi meegenomen. Maar na het examenjaar was ik vooral heel erg blij met mijn persoonlijke groeiproces. Ik was een nog puurdere versie van mezelf geworden. Dat ik terloops ook nog therapeutische vaardigheden heb opgepikt is mooi meegenomen. Loek is een enorm inspirerende verteller. Hij wist daarmee te raken en de diepte in te gaan. De enorme ervaring die Loek en Peter Jan tijdens de opleiding deelde was (is!) van onschatbare waarde. Niet alleen als coach en therapeut maar ook in mijn werk als trainer en consultant heb ik ontzettend veel baat bij wat ik geleerd heb. Verbinding maken en inspireren zijn daarin heel belangrijk. Ik begrijp anderen ook veel beter. Daardoor kan ik makkelijker een oordeel uitstellen en ruimte maken voor verbinding. Dat maakt mij een betere trainer, consultant, leider, coach, therapeut, echtgenoot. Maar dat komt ook doordat ik juist mezelf veel beter begrijp. En dat maakt mij een gelukkiger mens!”
Ik ben senior Consultant, Trainer en Complex Problem Solver bij CoThink b.v

drs. Hilde d'Aubioul

2004: Na een vechtscheiding bleef ik achter met de zorg voor 4 kinderen zonder inkomen. Mijn wereld stond op zijn kop. Zo kon het niet verder, er moest iets veranderen maar wat en hoe? Juist op dat moment hoorde ik over Loek en Peter Jan. In Frankrijk werd ik gastvrij door hen ontvangen. Het was een bewogen week waarin alle gevoelens er mochten zijn. Niets was gek. Loek en Peter-Jan gaven me een thuis, een veilige haven om alles wat in me leefde een plek te geven. Ze spaarden / ontzagen me niet. Ze zagen me ten volle met al mijn verborgen kwaliteiten. Wat me steeds is bijgebleven is één van de uitspraken van Loek: ”Ik hou niet van de zonden maar wel van de zondaar”. Mijn zonden werden niet altijd gewaardeerd, maar wat ik ook deed, ze bleven van me houden. Dat was nieuw voor me. Die week vergeet ik nooit het was het begin van de reis naar mezelf.
Ik kwam thuis en vond vrijwel onmiddellijk werk. Toeval? Ik geloof het niet, ik was geen slachtoffer meer. Ik nam mijn leven in handen. Door de week in Frankrijk had ik de moed om de wereld weer aan te kunnen. En dat had ik te danken aan Loek en Peter-Jan zal je zeggen? Neen aan mezelf. Want zoals ze steeds zeiden: ” Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen” Zij gaven me de ondersteuning die ik nodig had om weer regisseur te worden van mijn eigen leven.
Hilde werkt bij de overheid en heeft een eigen praktijk en geeft trainingen in Europa (o.a. Frankrijk)

Shopping Basket