Vergelijken leidt tot jaloezie en angst. 3 tips om er los van te komen

Vergelijken leidt tot jaloezie en angst.
3 tips om er los van te komen en dit artikel lezen kost je 5 minuten!

vergelijken jaloezie angstWie doet het niet? Jezelf vergelijken met de ander die in jouw ogen meer succesvol is? Het roept jaloezie op. Je werk stagneert omdat elke vergelijking mank gaat. Daarnaast neemt je angst toe: angst om te falen, angst om niet goed genoeg te zijn. Maar ook angst om eraan te beginnen. Je plan stagneert. Vergelijken doet pijn! Jaloezie zet je buiten spel!

Kun je leven zonder aanraking?

Kun je leven zonder aanraking?

aanraking-huidhonger-verbinding-loek knippels 2019Gebrek aan aanrakingverbinding noemen we ‘huidhonger’. Je zult er maar alleen voor staan door het verlies van je partner. Je staat er alleen voor na een scheiding. Hoe komt je dan aan voldoende aanraking?Lichamelijk contact is een levensbehoefte. Blijkbaar heeft elk mens minimal 12 aanrakingen per dag nodig om te kunnen groeien. Hoe vaak word jij per dag aangeraakt?

Ik ben depressief! Mag het een onsje minder zijn?

“Ik ben depressief! Mag het een onsje minder zijn?”

Depressief zijn Art Loek Knippels 18 jan 2019Zelf heb ik ervaren hoe een depressief (depressie) persoon zich voelt en zich gedraagt. Heb me meer dan twee jaar opgesloten in mezelf. Wilde geen contact. Hield ook elk contact af. Mijn dagen werden met ‘leegte’ gevuld. Enige zin in het leven ontbrak volledig. Ik voelde me down, had concentratieproblemen, vaak hoofdpijn en de verveling sloeg toe.

8 tips van Loek Knippels om te ontdekken of iemand betrouwbaar is.

 tips over betrouwbaar van Loek Knippels om te ontdekken of iemand BETROUWBAAR is.

Wanneer is iemand eigenlijk betrouwbaar? Ik geef je 8 tips over betrouwbaar zijn. Hoe ga je te werk?
Dat betekent dat je regematig te maken hebt gehad met onbetrouwbare personen.

Onbetrouwbare mensen ontmaskeren?

Je hebt wel een onbetrouwbare ervaring aan de ene kant, maar wellicht nog geen goed ingekleurde betrouwbare ervaring aan de andere kant?
De laatste jaren ben ik nogal wat onbetrouwbare mensen tegen gekomen. Je kunt ook zeggen: “Ik werd op de proef gesteld door diverse personen, die mij wilde helpen in een moeilijke fase in mijn leven”.

Wat kwamen ze ‘brengen’ en wat kwamen ze ‘halen’? Terugkijkend op die fase zijn het vooral ‘halers’ geweest. Aandacht, erkenning, waardering, bewondering kwamen ze halen.

Waarom heb ik hen wel mijn vertrouwen gegeven?

Anderen zeggen ook van me dat ik kwetsbaar ben. Ik noem mezelf liever openhartig, deugdzaam.

8 Tips over betrouwbaar 

Tip 1: Iemand is betrouwbaar wanneer de persoon in kwestie openhartig is. Het hart op de tong heeft. Iemand die het achterste van zijn tong laat zien. Zo niet, dan is er een geheime agenda. Dan heb je niet te maken met een betrouwbaar individu. Wees alert!

Tip 2: Iemand is betrouwbaar wanneer je te maken hebt met een eerzaam individu. In het woord ‘ eerzaam ’ zit al opgeslagen ‘eer’. Iemand die naar ‘eer en geweten’ weet te handelen.

Tip 3: De persoon die je het label ‘betrouwbaar’ op wilt plakken, is solide. Dit houdt in dat de persoon in kwestie iemand is waarop je kunt bouwen. Je kunt hem vertrouwen!

Tip 4: Ken je een persoon die ‘recht door zee’ is? Dan heb je ongetwijfeld te maken met een betrouwbaar persoon. Recht-door-zee-mensen hebben namelijk niks op te houden. Ze willen delen vanuit hun hart.

Tip 5: De persoon die grondig is, denkt na. Is iemand die alles op een rijtje zet voordat hij in actie komt. Het is iemand die niet over een nacht ijs gaat. Het is iemand die de plussen en minnen afweegt.

Tip 6: Een deugdzaam mens is iemand die deugt. Iemand die de deugden van het leven kent en er zelf een voorbeeld van is. Dit in contrast met iemand die niet deugt. Die lapt de deugden aan zijn laars en leeft zijn eigen waarden en normen.

Tip 7: Een degelijk iemand waait niet met alle winden mee. Het is iemand die nadenkt, een eigen mening heeft. Iemand die zijn sporen verdiend heeft in zijn leven.

Tip 8: Tenslotte vind  ik een betrouwbaar mens vooral ook serieus. De persoon in kwestie gaat geen lolletjes maken over serieuze zaken. Maakt jouw vraag niet belachelijk omdat zijn grondtoon ‘serieus’ is.

In therapie vraag je hetzelfde: 8 tips over betrouwbaar

Persoonlijk vind ik het onduidelijk waarom mensen geen referenties vragen wanneer ze in therapie gaan. Je vraagt toch ook aan anderen je mening wanneer je een aannemer in de arm wilt nemen? Dan vraag je naar zijn werk. Dan ga je op zoek naar werk dat door hem is afgerond?

En waarom doen we dat dan niet wanneer we met ons diepste zelf aan de slag willen gaan? Dan gaan we met de billen bloot. Alles wordt dan besproken. Een betrouwbaar therapeut is toch een  vereiste!

In dat geval kun je deze 8 tips van mij serieus nemen. Ikzelf doe het altijd en ben echt weleens niet op een uitnodiging ingegaan om met iemand in zee te gaan omdat ik de persoon in kwestie niet vertrouwde.

Kies vanuit referenties: gebruik de 8 tips over betrouwbaar

Je vertrouwen geven betekent immers je hart openen. Daarnaast stel jij jezelf kwetsbaar op.  Je bent openhartig en serieus. Tevens beschrijf je grondig je probleem. Dan mag je toch verwachten dat er een serieus, eerzaam evenals een solide mens tegenover je zit?

Een betrouwbare therapeut-client-relatie: kijk naar de 8 tips over betrouwbaar

Door te investeren in een goede ‘therapeut-client-relatie’ is er al veel gewonnen. Je kunt onmiddellijk met jouw thema aan de slag.Snuffelen noch af te tasten, hoef je niet langer. Het huiswerk heb je goed gedaan.Kies voor een betrouwbare therapeut.

Het is nu aan jou om ook je hart te openen en jezelf serieus te nemen. Dat verwacht je immers ook van jouw therapeut.
Ik wens je daarbij heel veel succes. Hoe anderen over mij denken, kun je onder andere lezen op mijn website: www.het-ihc.nl

 

5 Goede, eenvoudige manieren om je angst te overwinnen

5 Goede, eenvoudige manieren om je angst te overwinnen.

In mijn casus van vandaag bespreek ik de gevolgen van het wegstoppen van je geheim. Angst, spanning, paniek en schrik zijn dan het resultaat. Daardoor is een rustig leven niet gegarandeerd. Je wordt achtervolgd door de pijn vanuit je verleden.
Wat is die verborgen pijn? Pijn die zoveel angst en spanning heeft gebracht. Maar ook heeft jouw geheim paniek en schrik opgeleverd.

Door wie of wat laat jij je raken?

Geraakt worden in een bewogen leven. Ontroerd zijn door kleine dingen.

Geraakt bewogen ontroerd emotionele pijnHet zijn de kleine dingen die het doen…”
Afgelopen week werd ik geraakt door een onverwachts bezoek. Vrienden kwamen terug van een bezoekje aan Nederland. Ze brachten een mand vol producten mee voor ons: bruine bonen, capijcers, Hema-worsten en hachekruiden. Ik was ontroerd door deze onverwachte geste. “Wat ben ik jullie schuldig?” vroeg ik. Dat werd weggewuifd. Dit hele gebeuren appeleerde aan mijn emotionele pijn waarbij ik herinnerd werd aan mijn jeugd. Hoe ik als kind emotioneel ‘in de kou’ stond en niet begrepen werd. Het was het begin van een bewogen week!

Op leeftijd maar niet versleten. 25 tips van Loek Knippels om mooi oud te worden

Op leeftijd, maar niet versleten!
25 tips om lekker oud te worden!
Doorleefde tips van Loek Knippels.

Op leeftijd-versleten-oud worden-bejaardUit statistieken blijkt dat de vergrijzing hard toeneemt. Veel mensen zijn op leeftijd, echter nog niet versleten. Oud worden wordt nog teveel in een verdoemhokje geplaatst.  Jeugdigheid  is economisch aantrekkelijker. Toch zien we een doelgroep-verschuiving. Binnen de commercie ben je bejaard ? Dan heeft men belangstelling voor jou. Bejaard zijn, op leeftijd, maar niet versleten is een nieuwe doelgroep.

Empathie, medeleven en inlevingsvermogen ver te zoeken in de Nashville-verklaring.

Empathie, medeleven en inlevingsvermogen ver te zoeken in de Nashville-verklaring.

Empathie-Inlevingsvermogen-medeleven-inleven Loek Knippels 13 jan 2019. 9Natuurlijk kan ik als homo niet achterblijven om te reageren op de Nashville Verklaring. Leef inmiddels meer dan 40 jaar samen met Peter-Jan en sinds kort ook met Mohsen. Onze Islamitische Iraanse homo die bij ons een veilig thuis vindt. Binnen de christelijke en Islamitische leer leven we ‘onrein’ en lappen we de waarden en normen vanuit de christelijke bijbel en de Koran aan onze laars. Beide mysterieboeken getuigen niet van enige empathie, medeleven, laat staan inlevingsvermogen. Is ons leven daardoor verwerpelijk, zondig, niet waardig genoeg?

Overspel als therapeutische actie?

Overspel als therapeutische actie?

overspel-verkrachten-verkrachting-ontrouw-vreemd gaan loek knippelsVandaag leg ik je een ethische kwestie voor. Die heeft alles te maken met overspel , vreemdgaan, verkrachten . In hoeverre was het ontrouw dan wel schenden van de zeden?
Mag ik je meenemen naar een casus van zo’n tien jaar geleden. Nu, achteraf terugkijkend, vind ik nog steeds dat de client mij veel geleerd heeft. Liefde dient geleefd te worden!

Jezelf zijn. Hoe overtuigingen een symbiotische relatie en hechtingsproblemen jouw leven bepalen.

Jezelf zijn. Hoe overtuigingen , een symbiotische relatie en hechtingsproblemen jouw leven bepalen.

‘Je leven begint eerder dan je denkt’ – boek van Loek Knippels.

Investeer 10 minuten in het lezen en geef dan je commentaar of vraag. Dank je wel.
Jezelf zijn overtuigingen symbiotische relatie hechtingsproblemen art Loek KnippelsJezelf zijn lijkt zo simpel: je doet toch gewoon wat je zegt of wilt?
Dat is allesbehalve waar. De impact van de prenatale periode op je huidige leven is ontegenzeggelijk van grote invloed. Die invloed herken je als eerste in ‘beperkte’ overtuigingen . Daarnaast in de symbiotische relatie met je moeder. Maar ook in sexuele problemen en hechtingsproblemen.

De ‘blue print’ die in de baarmoeder is ontstaan kan je leven lang een rol spelen. Met als gevolg dat je nooit jezelf kunt zijn! Het is een proces van bewustwording. Dit proces is de uitdaging van het leven aan jou!

Pech en tegenslag leiden tot groei

Pech en tegenslag leiden tot groei.

Pech en tegenslag leiden tot groei, veerkracht. Loek Knippels, 9 dec 2019Een leven zonder pech en tegenslag, bestaat dat wel?
We krijgen allemaal met pech en tegenslag te maken in ons leven. Het is alleen de vraag ‘hoe we daarmee omgaan’?
Hoe we ons laten beperken door pech en tegenslag. De mens ontwikkelt een vorm van veerkracht om hier goed mee om te kunnen gaan. Die veer kan echter niet altijd gespannen staan. Dan word je op de proef gesteld. Het leven daagt je via beproevingen uit om te kiezen voor geluk.

Aandacht en concentratie binnen groepstherapie

Aandacht en concentratie binnen groepstherapie.

Aandacht en concentratie-loek knippelsHeb je ervaring met groepstherapie?
Wat is het grote voordeel vergeleken met individuele therapie?
Bij groepstherapie staat aandacht en concentratie en interesse op de eerste plaats.
Bij individuele therapie kun je ontglippen aan de aandacht en concentratie van de therapeut. Hoe je dat kunt doen? Veel clienten hebben de neiging om ‘mee te gaan praten’. Of anders gezegd: ‘de therapeut naar zijn mond praten!’

Overbodig en nutteloos

‘ Overbodig en nutteloos ’ ben ik!

Overbodig en nutteloos Loek KnippelsTijdens mijn online-coaching begon mijn client met de volgende zin: Ik ben overbodig en nutteloos, waarom zou ik kiezen voor het leven?”

Duidelijke taal. Hoe ga ik dit aanpakken? Is hier sprake van een existentiele crisis of heeft de man in kwestie zielepijn: weet hij niet wat hij eigenlijk hier komt doen op aarde. ‘ Overbodig en nutteloos zijn , kan niet de bedoeling van het leven zijn.

Eenzaamheid de nieuwe ziekte?

Eenzaamheid de nieuwe ziekte?

Eenzaamheid loek knippelsWie kent dat niet? Eenzaamheid of eenzaam zijn, zelfs binnen je relatie? (sociale dan wel emotionele eenzaamheid) Ik ben graag onder de mensen en toch kan ik me dan juist op die momenten eenzaam voelen.

Wat zorgt ervoor dat ik eenzaam ben – dat ik de eenzaamheid toelaat? Daarvoor is het belangrijk om ten eerste te weten en te beseffen wat ‘eenzaamheid’ is.
En ten tweede wat men kan doen om die eenzaamheid de kop in te drukken of om uit dat proces van eenzaamheid te komen?