Doelgroep loek knippels

Hoor jij ook tot mijn doelgroep?

Hoor jij ook tot mijn doelgroep ?

Doelgroep loek knippelsWanneer je binnen  het bedrijf discussieert over je doelgroep, ontstaat een Babylonische spraakverwarring. Ieder denkt aan andere doelgroepen en menigeen heeft daar de eigen ideeën over.

Eigenlijk zouden alle therapeuten bij aanmelding van een nieuwe cliënt zichzelf de volgende vragen moeten stellen:
* WIL ik hulp verlenen?
* KAN ik die hulp verlenen?
* BEN ik het die deze  hulp kan verlenen?

Nogal wat therapeuten vertrekken teveel vanuit het eigen ego en denken vanuit innerlijke arrogantie dat ze iedereen kunnen helpen. Sommige cliënten willen niet geholpen worden omdat je dan hun identiteit afneemt. Zij zijn immers hun probleem. En weer anderen voelen zich misschien niet op hun gemak bij jou.

Wie zoeken we eigenlijk?

Doelgroep loek knippelsUit ons werk van meer dan 40 jaar werken met mensen met levensvragen, kunnen we nieuwe groepen destilleren. Aan welke mensen wij dan Wie behoort echt tot onze doelgroep waarmee wij in zee willen gaan?
We hebben veel gepraat en nagedacht want na meer dan 30 jaar mensen opleiden tot coach dan wel counselor, willen we nu niet werken binnen een opleidingsvorm, maar binnen een trainingsvorm ?
waarbij persoonlijke groei voorop staat en niet de methodieken.

Of beter gezegd: wat gaat eraan vooraf om je doelgroep duidelijk te definiëren?
Om duidelijk te krijgen wie onze doelgroep is, wordt het belangrijk om ten eerste te willen weten WAT willen onze klanten?

Ten tweede: WAAR hebben zij behoeften aan?
En ten derde: Wat is hun pijn?
Dat leverde hier al bijzondere discussies op. Ook keken we geregeld naar onszelf met de vraag: ‘Wanneer zouden we externe hulp inroepen?’

Ik doe het wel alleen…

Die zeker niet tot de doelgroep behoren, zijn al die mensen die het wel zelf even oplossen. Dat is overigens met de paplepel ingegeven vanuit onze opvoeding. Je moest immers sterk zijn, niet huilen, gedraag je groot. Daarmee werd je emotionele ontlading onmiddellijk de mond gesnoerd.

Wie komen wel in aanmerking voor onze doelgroep?

Doelgroep loek knippelsWe willen alleen werken met gemotiveerde mensen, die in staat zijn tot zelfreflectie.
Maar ook mensen die geïnspireerd willen worden en open staan voor feedback van onze kant. Therapeuten die meer dan veertig jaar ervaring hebben en die menig probleem voorbij hebben zien komen.

Voor elk probleem bestaat er een oplossing. Misschien niet altijd ‘onze oplossing’ maar dan zijn we vakkundig genoeg om je te verwijzen naar collega’s.

Voorts zoeken we mensen in de doelgroep die vastlopen in hun werk, relatie of het leven en daarmee aan de slag willen.

Mensen die verder willen kijken naar de eigen patronen in crisissituaties en die daardoor bereid zijn om nieuwe perspectieven een kans te geven.

Tenslotte willen we mensen in onze doelgroep hebben die niet tevreden zijn met een oppervlakkig leven en die juist naar verdieping zoeken.

Herken jij je in een van de omschreven doelgroepen? Dan mag jij jezelf rekenen tot onze doelgroep. Immers wij zoeken  jou! Daarom willen we onze energie, compassie en kunde in jouw proces steken!

Doelgroep wil slechts een ding

Wat wil deze doelgroep bereiken? Weer regisseur worden van het eigen leven. En opnieuw ontdekken dat ‘geluk je geboorterecht is’. Misschien ben je dat vergeten? Of heb je het weggegeven vanuit de gedachte ‘dat jij niet voor geluk in de wieg bent gelegd’. Jammer wanneer je vasthoudt aan zo’n beperkende overtuiging omdat ‘geluk’ immers het oer verlangen is van elk mens.

Doelgroep loek knippelsHoe denken ze dat te bereiken?
Ten eerste door INZICHT te krijgen in het eigen thema en bereid zijn door ervoor te gaan om een oplossing te vinden.
Maar ten tweede wil je ook UITZICHT krijgen: waartoe leidt dit alles waarin je nu ‘gevangen’ zit? Hoe kom je tot een oplossing?

Het enige dat je dan nodig hebt is ten derde ACTIE. Moed om in beweging te komen? Moed betekent in deze context wel ‘je angst onderkennen en doorgaan’.

 

 

Hoor je tot onze doelgroep?

Doelgroep loek knippelsWij zetten graag met jou de eerste stap voor een nieuw en gelukkig leven.
En waarom wij? We zijn door het leven gevormd door het overwinnen van de nodige problemen en we hebben steeds dat weten om te zetten waardoor nieuwe plannen het daglicht konden zien.
Nooit zijn we weggelopen voor onze persoonlijke scores en we kunnen een prima klankbord zijn voor jou.

Je wilt met ons op weg?
Neem dan contact met ons op!  

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *