Mijn leven is van mij-Ik leef mijn eigen leven 3 maart 2019

Ik leef mijn eigen leven…mijn leven is van mij. 6 dagen met Loek Knippels in de Dordogne.

Ik leef mijn eigen leven…Mijn leven is van mij
6 dagen met Loek Knippels in de Dordogne.

Mijn leven is van mij-Ik leef mijn eigen leven 3 maart 2019Andre Hazes zingt
Ik leef mijn eigen leven, zoals ik dat wil
Ik bemoei me toch ook niet met een ander
Ik leef mijn eigen leven, zoals ik dat wil…” Mijn leven is van mij? vraagt zowel Andre Hazes zich af als Pia Douwes in de musical Elisabeth.

 

 

 

Leef jij werkelijk je eigen leven of overleef je? Ben je werkelijk bezig met jouw talenten? Heb je het gevoel dat je alles uit het leven haalt? Of leef je toch volgens de verwachtingen van anderen en verloochen jij jezelf?
Dan wordt het tijd om met mij eens 6 dagen intensief aan de slag te gaan om werkelijk van binnen uit te kunnen zeggen: “Ik leef mijn eigen leven…”

Heb jij je laten africhten? Ik leef mijn eigen leven…?

“Ik wil niet gehoorzaam, getemd en oppassend zijn
ik wil niet fatsoenlijk, geremd en volwassen zijn
ik ben niet van jou, nee ik ben vrij
mijn leven is van mij…”  (citaat uit de musical Elisabeth)

Hoeveel mensen hebben zich aangepast aan de eisen en verwachtingen van de ouders? Zonder stil te staan bij hetgeen ze echt zelf willen, leven ze het leven van een ander. Dat kan niet de bedoeling zijn van jouw leven op aarde. Jij verdient het om een eigen leven te leven. Immers je bent het waard om gezien en gehoord te worden. Jij bent uniek. Die unieke persoonlijkheid mag stralen. Mijn leven is van mij?
In een week met Loek Knippels ga je stralen! Hij luistert naar je levensverhaal. Ontdekt samen met jou de pijnlijn in je leven. Wat herhaalt zich steeds? Welke les heb je nog niet geleerd en blijft zich herhalen?

Ik ga voor geen risico opzij: ik leef mijn eigen leven…

“op ‘t ijs wil ik schaatsen
en zelf zien hoelang het houdt
op ‘t koord wil ik dansen
gevaarlijk? dat laat me koud
ik ga voor geen risico opzij
‘t leven is van mij…” (uit musical Elisabeth)

Durf je het aan? Ik leef mijn eigen leven…werkelijk? Jij durft risico’s aan te gaan? En jij vlucht niet weg voor de eerste beste tegenslag in je leven?
Je ontmoet in Loek Knippels iemand die nergens voor weg gevlucht is in zijn leven. Hoe zwaar het soms ook was, hoeveel afwijzing hij ook heeft ondervonden: “Ik leef mijn eigen leven…” Mijn leven is van mij.

Het leven daagt je uit en vraagt van jou om stappen te zetten. Risico’s nemen betekent dat je meer luistert naar je hart dan naar je verstand. Het is natuurlijk fantastisch wanneer die twee fenomenen samenwerken: hart en hoofd. Laat nooit het hoofd bepalen wat goed en zinvol voor je is. Je hoofd heeft teveel de neiging om zich te schikken naar verwachtingen van anderen. En dan leef je opnieuw niet je eigen leven maar leef je het leven van een ander.

Dwang en straf: Ik leef mijn eigen leven…

“mij kun je niets leren, met dwang en met straf
ik weiger te buigen voor plicht
wil jij me bekeren, dan wend ik me af
en vlieg als een meeuw naar het licht…” (uit de musical Elisabeth)

Onze ouders bedoelen het zo goed! Ze willen ons opvoeden, die opvoeding lijkt vaak meer op africhten. Doen en denken zoals zij doen en denken. Jouw denken wordt niet op prijs gesteld. Je laat je indoctrineren en je leeft het leven van een ander. Mijn leven is van mij?

Mijn leven is van mij-Ik leef mijn eigen leven 3 maart 2019Dat gaan we in die week eens kritisch bekijken. We maken contact met ons diepste zelf en vragen: “Hoe wil ik leven?”
Je zult merken dat we allemaal snakken naar een eigen leven en willen meezingen: “Mijn leven is van mij…”

Je wilt uitvliegen, je eigen koers bepalen en niet vliegen volgens de koers van je ouders. Ondanks al hun goede bedoelingen wil je niet dat zij zich met jouw leven bemoeien. “Ik leef mijn leven, zoals ik dat wil..” zingt Andre Hazes. Daar draait het om. Durf jij het en ben je er klaar voor om dat ook echt te gaan doen?
Dan ga je samen met Loek Knippels aan de slag binnen familie-opstellingen en ontdek je het patroon in jouw familie. Niet alleen het beperkende patroon, maar ook de angsten en de familiegeheimen. Nu begin je te begrijpen waarom jij je eigen leven nog niet kunt leiden.

Ik worstel me vrij…..Ik leef mijn eigen leven…mijn leven is van mij…

“ik wil alles leren
vrijwillig en zonder dwang
en alles riskeren
want ik ben voor niemand bang
zo vecht ik en worstel ik me vrij
mijn leven is van mij…” (uit de musical Elisabeth)

Ben je werkelijk voor niemand bang? Durf je alles te riskeren? Ben benieuwd hoe snel jij je dan inschrijft voor deze unieke week waarbij Loek samen met jou op zoek gaat. Op zoek naar jouw levensopdracht. Al tijdens de zwangerschap weet jij wat je hier op aarde komt doen. Je hebt het verdrongen door alle zorgen en problemen die op je pad zijn gekomen. Je bent je ‘opdracht’ gewoon vergeten. Loek laat je die opdracht weer herinneren. De ziele-opdracht vraagt nu om erkenning, herkenning zodat je er vorm (expressie) aan kunt geven en in staat bent om de belemmeringen los te laten. En kunt zeggen: Mijn leven is van mij!

Ik hou niet van huichelarij…Ik leef mijn eigen leven

“ik wil me niet schikken
voor niemand een voorbeeld zijn
ik wil niet door blikken
van and’ren beoordeeld zijn
ik hou niet van huichelarij
het leven is van mij…” (uit de musical Elisabeth)

Mijn leven is van mij-Ik leef mijn eigen leven 3 maart 2019In mijn eigen leven heb ik geleerd hoe blikken kunnen doden. Hoe mensen vol oordelen zitten. Vooral wanneer je ‘anders bent’ en niet past binnen hun denkkader.
Voor mij mag jij ‘anders-zijn’, mag jij kiezen voor een eigen uniek leven. Een leven dat helemaal van jou is. Dat helemaal past bij jou en jouw talenten en mogelijkheden.
Wel zullen we samen aan de hand van je levensverhaal en de gezinstekening inzicht krijgen in de beperkende overtuigingen in je leven. Jouw leven kan pas van jou zijn, wanneer je daar los van komt.
Wat weerhoud je eigenlijk ervan om te zeggen: “Ik leef mijn eigen leven”. Je zegt het nu: “Mijn leven is van mij!”

 Wat houd je tegen?

  1. Welke weerstand moet je nog overwinnen: angst voor verlies van het vertrouwde (wat niet zo vertrouwd was omdat je ingeperkt werd).
  2. Bang om je zogenaamde veiligheid te verliezen? Hoe kun jij je veilig voelen wanneer je het leven van een ander leidt?
  3. De comfortzone verlaten: huis en haard een week achter je laten en alleen of samen met anderen richting Dordogne reizen….op weg naar een nieuw, ander, vervullend leven? Daar is moed voor nodig. Moed is echter niet meer dan je angst onderkennen en doorgaan. Ga jij door?
  4. De reis naar Frankrijk? Och, een dag in de auto en je komt aan op een prachtige plek midden in de natuur. De zogenaamde spirituele driehoek van Europa (Perigieux – Sarlat – Bergerac). Pure, zuivere lucht, veel korstmossen en een van de weinige plekken op aarde waar je truffels kunt vinden.
  5. De verzorging van thuis? Weet dat je hier echt in de watten wordt gelegd: Bourgondische, gezonde maaltijden en een goed gesprek met elkaar aan tafel. Hoe lang is het geleden dat je vrijuit kon spreken zonder dat een ander je voor gek verklaard. Hier wordt niks gek gevonden, hooguit vreemd. Vreemd betekent dan dat je een unieke ervaring aangaat die je nog nooit ervaren hebt. Toch bijzonder?

INSCHRIJVEN  ‘IK LEEF MIJN EIGEN LEVEN’ vanaf NU

Mijn leven is van mij-Ik leef mijn eigen leven 3 maart 2019Je kunt je nu reeds aanmelden. De weektraining vindt plaats van zaterdagavond 16 maart tot en met zaterdagochtend 23 maart. Na het ontbijt vertrek je dan weer met veel nieuwe inzichten en een levensopdracht naar huis. Trots zeg je tegen jezelf: “Mijn leven is van mij!”

Het vervullende leven kan nu gaan beginnen.
Als service kun je wekelijks nog een skype-contact met ons hebben omdat we weten dat je soms opnieuw bemoedigd mag worden. We laten je niet alleen. We doen het samen.
Het unieke van al onze workshops is dat je ondersteund wordt, daar waar het nodig is. Wij zijn er voor jou. Die garantie krijg je van ons.

Kosten voor deze unieke week zijn 1150 euro. Een prachtige DOE-VAKANTIE voor jezelf.  Of zoals een cursist het verwoordde: “De beste investering ooit!”
Ik kijk naar jou uit. Tot binnenkort in de Dordogne.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *