Inspiratie januari 2019 Loek Knippels

INSPIRATIE …Door wie of wat laat jij je inspireren in 2019?

INSPIRATIE …Door wie of wat laat jij je inspireren in 2019?

Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsHet aftellen is begonnen….
Je kijkt je partner aan en je overdenkt het afgelopen jaar.
Wat was voor ons het hoogtepunt, het dieptepunt en waar hebben we afgelopen jaar onze inspiratie vandaan gehaald? Je hebt vijf minuten nodig om inspiratie te krijgen voor 2019.

Inspiratie als hoogtepunt

Het jaar 2018 kenmerkt zich als leven tussen hoop en vrees. Veel mensen hadden ons geinspireerd en moed ingesproken: “Het gaat lukken, Mohsen komt naar jullie toe…”
Er waren echter veel hobbels op zijn pad rondom zijn visum. Uiteindelijk kon hij naar Europa reizen en 17 juli landde hij in Bordeaux. De vreugde was groot en blijkbaar had de inspiratie voorafgaande aan zijn aankomst ons positief gestemd.

Geloof in je inspiratie

Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsMarja Huibers – kunstenares en lichtwerker – gaf ons de nodige moed en inspireerde ons met haar boeken. Maar ook Roy Martina was ervan overtuigd dat het ‘goed zou komen met Mohsen’ en hielp in woord en daad, evenals tientallen anderen. Alle kleintjes helpen.
Nou, dat hebben we geweten. Overal vandaan werd geld gestuurd.

Deze verantwoordelijkheid stelde ook eisen aan ons: niet alleen Mohsen opvangen en begeleiden maar ook zoeken naar mogelijkheden. Velen gaven ons advies.

De inspiratie en betrokkenheid van de burgemeester werkte het meest efficient: hij kent de wegen en adviseerde ons op de juiste manier.

We haalden onze inspiratie afgelopen jaar ook uit Mohsen. Hij ondersteunt ons bij ons werk door ons uit te dagen dagelijks een blog te schrijven. “Je hebt een bibliotheek vol boeken, dan kun je toch elke dag inspiratie daaruit opdoen en het vertalen naar het hier-en-nu en vertrekken vanuit jullie eigen therapie-ervaring?”

En dat doen we dan ook trouw dagelijks! Het inspireert ons ook om weer te studeren. Je kunt nu al nagenoeg dagelijks een blog op facebook vinden maar ook op LinkedIn en enkele groepspagina’s die ook staan voor autonomie van de mens en zelfrealisatie.

Dieptepunt van 2018

Nadat we in 2012 werkelijk alles hadden verloren wat we in 40 jaar hard werken hadden opgebouwd, begon het process van ‘zoeken naar nieuw perspectief’.
Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsWe waren immers ons levensperspectief kwijt geraakt. “Wat willen we nog met ons leven? In hoeverre is het haalbaar? Levert het voldoende op als aanvulling op ons te kleine pensioen?”

En dan….je denkt alles op de rails te hebben, komen de schuldeisers. De een na de ander. Je denkt het goed op de rails te hebben of de volgende dient zich aan.

Het meest bizarre vonden we de Franse bank die de restschuld van bijna 3 ton opvroeg. Dit  nadat we ook het kasteeltje kwijt waren geraakt en het openbaar verkocht was door de Franse bank. Echter voor een fractie van hetgeen wij er ooit voor betaald hadden.
Na veel overleg komen we tot een regeling van 50 euro per maand. Tel maar uit. We worden dus minimal 500 jaar oud!!

Loslaten en vertrouwen op de inspiratie

Zelfliefde loek knippels artikel dec 2018In 2012 kregen we de herkansing om ons leven anders in te richten, te transformeren. En dat  op een moment dat we dat niet meer verwachten.
Op een manier die we aanvankelijk liever anders hadden gewild.  En ook hebben we inmiddels  de groeimogelijkheden erin gezien want het heeft het ons zoveel gegeven.

 

 

 

Kijken naar de mogelijkheden

Kijken waar mogelijkheden liggen, juist op momenten waar we dachten dat het er niet meer was. Lieve vrienden die ons supporten, met aandacht, liefde, met maaltijden, whatever. Rijkdom.
Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsRijkdom zit weten we nu in het grootse kleine: Ten eerste de kippen horen rondscharrelen, en ten tweede de verse eitjes,  en ten derde Mohsen die bij ons is kunnen komen.
Hij, die een ongewisse toekomst nog voor zich heeft liggen. Wij die de focus vanaf nu enkel op mogelijkheden gaan leggen. Door hem bij te staan. Hij geeft ons vleugels door ons te ondersteunen met website, adviezen, zijn Zijn…

Wij zijn niet alleen materie

We hebben niet alles verloren, want we zijn geen materie. We zijn Alles en kunnen onszelf nooit verliezen, zolang wij die keus maken daartoe. Dit voelen en ervaren nemen we mee in onze trainingen. En we besluiten nu op de grens van 2018 naar 2019 dat we achter ons laten te zeggen ‘dat we alles verloren hebben’.

Wens voor 2019

We kregen uitdagingen omdat we nog iets te stoeien en te leren hadden. Te leren op onze onze weg hier op aarde. Die uitdagingen gaan we aan, en of dat de weg is naar workshops en of trainingen? Dat is de wens van ons, daarbij zeggen we ook: ‘Dit heel graag of iets beters!’
Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsWe zijn flexibel en luisteren naar de signalen van het leven. Een doel is mooi, de weg en al zijn zijwegen met groeimomenten is dat nog meer.

Inspiratie vult ons leven

Waar jij je inspiratie vandaan haalt is niet belangrijk. Wel dat je het doet, immers inspiratie is levensenergie en wakkert je innerlijk vuur weer aan.

Elk mens heeft dat nodig. De een haalt zijn inspiratie uit de bijbel, de ander uit de boeken van Paolo Coelho of Jeroen Koning om er maar een paar te noemen. De ander zoekt zijn inspiratie in de natuur en wordt geraakt door de schoonheid en de verstilling. Mits je die dan ook opzoekt!

Het beste jaar ooit-loekknippels articleJe kunt je inspiratie ook halen uit de contacten met anderen. Die anderen kunnen je buren zijn maar ook je vrienden, leraren, evenals een priester of een kind.

Aan de andere kant kun je ook je inspiratie halen uit natuurelementen zoals de bossen, het water, de lucht. Voorts zie ik ook mensen zich terugtrekken in de natuur, zoals het opzoeken van een verstilde camping,  of afreizen naar een rustgebied.
Zelf hebben wij jarenlang juist in deze tijd een workshop verzorgd rondom het thema ‘voornemens’ voor het nieuwe jaar.

Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsWe ontdekten echter al snel dat voornemens binnen een maand op de achtergrond verdwijnen. Waarom? Juist omdat voornemens niks beloven en niet concreet genoeg zijn. Het zijn meer verlangens dan werkelijk jezelf voeden met inspiratie en een vervullend leven.

Vandaar dat doelen stellen voor het nieuwe jaar heel belangrijk is. In het doelen stellen maak je concrete stappen (stappenplan) waarbij discipline en volharding een rol spelen.
Deze doelen zijn ontstaan vanuit inspiratie om je leven op een hoger niveau te brengen. En daardoor liefdevoller en meer vanuit je ziel kunnen handelen in het nieuwe jaar.

Dat wensen we je van harte toe.
Inspiratie januari 2019 Loek KnippelsConcluderend: Door wie of wat laat jij je inspireren? En in hoeverre kun je deze inspiratie aanwenden om nog een betere ‘versie van jezelf te worden’?

10 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *