Je intentie is je grootste kracht 9

Intentie is de werkelijke kracht achter de wens. Loek Knippels maakt van zijn hart geen moordkuil.

Je Intentie is de werkelijke kracht achter je Wens.

intentie-wensJe intentie is de werkelijke kracht achter je wens! Ja, ja, hoezo dan? We hebben allemaal wensen. Vooral op 1 januari, dan worden onze wensen voornemens en na een maand is er bijna niks meer van over. In hoeverre was je intentie de werkelijke kracht achter de wens?

Sta je er weleens bij stil dat jouw INTENTIE bepaalt wat wel/niet doorgaat. Je Intentie is de eerste stap om zuiver met je wens om te kunnen gaan.

Loek Knippels zit op dit moment in een belangrijke transitie fase en wil zijn INTENTIE met jou delen vanuit een theoretisch perspectief. Het is wel de bedoeling dat jij er zelf ook mee aan de slag gaat. Vandaar dat hij suggesties doet. Echter alles is gerelateerd aan zijn eigen proces. Jij gaat als het ware even meekijken in zijn ‘geestelijke keuken’ waar hij zijn wens aan het voorbereiden is.

Wayne Dyer en Roy Martina

intentie-wensDeze twee bijzondere mensen zijn de drijvende kracht achter het inzichtelijk maken van onze intenties.
dr. Roy Martina noemt je intentie de drijvende kracht voor je hogere bewustzijn en de weg naar jouw bestemming.
Natuurlijk dien je dan wel te weten wat jouw bestemming is. Anders ben je overgeleverd aan het lot van het leven. Het leven heeft echter een bedoeling met jou.

“Intentie is het zaad van alle creatie. Wanneer je de congruente intentie mindset hebt om iets te doen, iets te bereiken en/of iets te creeren, is het bijna zeker dat je ook slaagt. Jouw intentie is de alignment (het in dezelfde lijn brengen) met een specifieke toekomst van de vele mogelijkheden die jouw toekomst biedt”, Aldus dr. Roy Martina.

intentie-wensMet het regelmatig inzetten van je intentie, versnel je de weg naar je doelen. Dr. Wayne Dyer heeft veel gesproken en geschreven over onze Ware Intenties.

Wayne Dyer tilt je met zijn diepgaande inzichten en zijn krachtige, en tegelijk liefdevolle boodschap naar een hoger niveau – daar waar jij zonder angst en vol vreugde leeft.
Laat je inspireren door de wijze woorden, ontroerende verhalen en grappige anecdotes. Wayne Dyer neemt je mee – weg van een op ego en materie gebaseerd leven naar een leven vol vervulling.
Wanneer is je intentie zuiver en waar en kom je tot een leven vol vervulling?

Natuurlijk wil jij – evenals ik – meteen aan de slag. Neem echter even de tijd en richt je op WAT je wilt realiseren in je leven en waarom. Is het alleen een streling voor je ego zodat je nog meer complimenten en waardering krijgt. Of ben je op weg naar een vervullend leven?

Enkele tips.

 1. Kan ik het HOE loslaten en alleen denken aan het WAT.
  Wat wil ik neerzetten?  En wat wil ik met mijn leven gaan doen? Ken ik mijn talenten?
 2. Heb je vertrouwen in de uitkomst ongeacht de vorm van het proces?
  Makkelijk gezegd wellicht. Je weet namelijk zo duidelijk vanuit je gedachten en je zintuigen WAT je neer wilt zetten.
 3. Sta je er voor open om het beste te laten gebeuren in je leven?
  Zeker wanneer je op een kruispunt staat in je leven, zoals ik op dit moment. Juist dan blijft het belangrijk dat je intentie zuiver is en dat je gelooft in jouw nieuwe toekomst.

Stel je intentie positief

intentie-wensOnze doelen vragen vaak om erkenning, erbij willen horen, waardering willen ontvangen. Wanneer die behoeften teveel op de voorgrond staan, zul je wegdrijven bij je authentieke intentie. Je behoeften om erkenning, erbij willen horen en waardering, zijn te bepalend voor jou.

Hoe zet je de juiste intentie neer?

Maak verbinding met de universele intentie. Universele intentie gaat uit van een meer vervullend leven voor iedereen. Een leven waarbij je gebruik maakt van je talenten en giften.
Zelf hanteer ik altijd de drie vragen met betrekking tot je doel:

 1. Is het doel goed voor jouzelf? Word je er een gelukkiger/blijer mens van? Op micro-niveau moet het dus kloppen.
 2. Is het doel dat je nastreeft ook goed voor de mensen waarmee je samenleeft? (je partner, kinderen, vrienden) Biedt het een meerwaarde voor hen dat jij dit doel wilt bereiken in het leven? Op meso-niveau klopt het nu ook!
 3. Is het doel dienend aan het grotere geheel? Wanneer jij jouw doel realiseert, wordt daar de samenleving dan beter van? En wanneer je hier positief op kunt reageren is ook het macro-niveau aanwezig in jouw doel.

Openstaan voor verrassingen

intentie-wens“Wanneer je openstaat voor verrassingen en ze durft te zien en kansen durft te nemen, stuurt het leven je die kant op waarin jij het meest floreert en dus de wereld om je heen ook”,  aldus Suzanne Beunk. Zij heeft de opleiding Effertless Coaching gevolgd en zegt dan verder: “Laten we vanuit vrijheid onze talenten, passie en intentie inzetten voor een betere wereld” . Zij heeft veel geschreven over je intentie en zuivere doelen nastreven en heeft nu een eigen coachingspraktijk.

Vandaar dat je intentie de wens is, zonder gehechtheid aan het resultaat. Durf ik op dit moment in mijn leven me hier helemaal aan over te geven. Werkelijk zonder te weten waar mijn intentie mij heen zal brengen.

Ik ervaar op dit moment angst in mijn lijf. Ben nogal een controlfreak en dien dat ook los te laten. Het proces zal me brengen naar een plek waar ik het meest zal floreren.

Wat wil ik dan realiseren?

Laat ik eerst mijn intentie verwoorden:
“Ik ben dankbaar dat ik groepen begeleid op een prachtige plek in de natuur in Frankrijk. Voel me gedragen en rijk, gelukkig en mijn liefde straalt uit naar degenen die rondom me zijn en spoort anderen aan om voor het eigen geluk te gaan”.

Is deze intentie zuiver? Concreet genoeg? Is duidelijk WAT ik graag neer wil zetten met mijn talenten? Lezend merk ik steeds weer dat ik de neiging heb om het HOE concreter te maken.

Hoe wil ik dat doen? Op wat voor manier kom ik aan investeerders/geld? Mensen aantrekken, maar hoe?  Benaderen van mijn doelgroep, hoe doe ik dat? Het HOE zit teveel in mijn hoofd.

Zeven Tips

intentie-wensTip 1:    Tijd nemen om het te verbeelden. Verbind je met het veld van alle mogelijkheden, liefde en creatie.

Ik zie een prachtig groot huis,  met kamers en modern sanitair, ruime eetkamer en keuken. Ik werk in een gebouw naast dit prachtige pand in de fraaie parktuin.

Tip 2:    Wat heb je nodig? Nu, deze week, deze maand, dit jaar? Wens groot! Jij bent immers het veld. Het veld van oneindige mogelijkheden.

Goed plan, duidelijk omschreven wat ik wil gaan doen en met wie. Zelf heb ik al namen in mijn gedachten. Vooral jongere collega’s waarbij ik meer een mentor-rol op me neem naast het begeleiden van groepen. Voor een investeerder is het ook belangrijk dat jonge mensen aan het roer staan. Ik ga mijn plan binnen enkele dagen voorleggen aan mensen waarin ik vertrouwen heb en die me met woord en daad zullen ondersteunen.

Wat ik nodig heb is een mooie ambiance. Even weg uit de realiteit. Terechtkomen in een droomwereld. Wie zou ooit gedacht hebben om op een kasteel te slapen? Droom die overgaat in de werkelijkheid. Die droom wordt dan de grote metafoor. In de ‘andere’ wereld is alles mogelijk. Je hoeft jezelf er alleen maar aan over te geven.

Vervolg – klopt het nog voor jou?

intentie-wensTip 3:    Is jouw wens in lijn met de universele intentie? Is je intentie dienend aan het grotere geheel?

In al mijn werkzaamheden heef het grotere geheel altijd centraal gestaan. Ik heb ervaren hoe mijn ego erkenning wil hebben, maar op de momenten dat ik een hartsverbinding had met mijn studenten (ook destijds op de hogeschool) stroomde de liefde en de warmte. Dan was er affectie en kon ik de ander optillen naar een ander niveau. Een niveau waarin hij/zij gelukkiger werd en waarbij de talenten een grotere rol gingen spelen.

En opnieuw wil ik nu een centrum vormgeven waarbij gewerkt gaat worden met drie vragen:
a. Wat is jouw drive in het leven
?
b. Wat blokkeert je op dit moment? (om je droom waar te maken)
c. Waar word jij gelukkig van?

Deze 3 universele vragen liggen ten grondslag aan het totale therapeutische werk wat ik met meerdere collega’s vorm wil geven. Het worden retraiteweken waarbij mensen uit hun comfortzone worden gehaald. Ondergedompeld worden in een andere omgeving zodat twee werelden elkaar kunnen omhelzen. De wereld van het imaginaire en de realistische wereld.

Positief formuleren

Tip 4:   Je intentie positief formuleren. Formuleer het zo dat je jouw wens al gerealiseerd hebt en hoe dat voor je voelt.

Dankbaarheid staat voorop, me gedragen voelen en liefde uitstralend zijn de gevolgen van het mooie werk dat ik op die plek mag doen. Tevens komt er een energie vrij die anderen aanspoort om toch vooral te kiezen voor het eigen geluk!

Tip 5:    Verbindt dankbaarheid aan je intentie.

Ik herlees mijn intentie en zie tot mijn vreugde dat ik begin met dankbaarheid!

Tip 6:    Laat je intentie op je inwerken, herhaal het een aantal keer hardop. Schrijf het op. Voel het in je lijf en geloof dat het werkelijkheid is.

Dit alles lukt me tot op zekere hoogte.

Loslaten en vertrouwen

intentie-wensTip 7:    Laat los en vertrouw.
Laat het universum voor je werken en geef het de ruimte om je wensen en intenties op een creatieve manier te laten ontstaan. Sta open voor alle mogelijkheden en laat je verrassen!

Opvallend dat ik dit in het verleden beter kon hanteren dan nu. Nu wil ik toch een vinger in de pap hebben zodat het proces ook werkelijk de goede kant uit gaat. Loslaten en vertrouwen worden komende maanden mijn begrippen. Loslaten van de relatie. Vertrouwen hebben dat er iets goeds staat te gebeuren. Ik wil het wel van het dak schreeuwen dat ik me erg eenzaam voel niet wetende wat het universum nu van mij verlangt. Ik zie steeds de beker aan me voorbij gaan. Heb echt het gevoel dat ik die in mijn leven diverse keren heb leeggedronken. En wat staat me nu dan te wachten? Onzekerheid en angst proberen zich meester van mij te maken. Ik geloof echter in mijn WENS van een Holistisch Centrum, Centre l’Art de Vivre. Een plek waar het echte leven gevoeld en doorvoeld mag worden om te ontdekken dat ‘geluk jouw geboorterecht’ is.

Externe hulp is welkom

intentie-wensVergeet de volgende KRACHTEN niet: de kracht van je BRON, INTENTIE, OVERTUIGINGEN, POSITIEF ZELFBEELD, CREATIVITEIT en FANTASIE, TEGENSLAG en de kracht van ACTIE. Al deze KRACHTBRONNEN bepalen of jouw wens wel dan niet zal slagen. Er is werk aan de winkel!

Je hebt nu mijn verhaal gelezen? Herken je ook jezelf erin? Sta ook jij op het punt van een grote transitie? Wil jij ook zo dolgraag jouw WENS in de wereld zetten, maar loop je tegen muren en blokkades op?

Dan zul je ongetwijfeld veel herkend hebben van hetgeen ik geschreven heb. Maar het is ook mogelijk dat jij al een stap verder bent . Wellicht ben je al in staat om anderen een suggestie te geven, doe dat dan ook.

Dit proces WAT te doen is niet meer te stoppen en het proces daagt me uit om het HOE los te laten. Me overgeven aan de magie van het leven, en de alom tegenwoordige liefde van het universum. Ik geloof erin en ben blij met elke goedbedoelde reactie van  jou. Dank je wel, lief medemens.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *