je leven omgooien

Je leven omgooien

Je leven omgooien.

je leven omgooienWaarom zou je in hemelsnaam je leven omgooien?
Wanneer jij de regisseur bent van jouw leven, waarom zou je dan je leven omgooien?

Angst wordt vaak verward met veiligheid, maar hoe veilig is dan sleur? Sleur vraagt om verandering. Je leven omgooien kan dan een optie zijn.

‘When God closes one door, somewhere he opens a window’ is een mooie uitdrukking die aangeeft, dat verandering altijd nieuwe perspectieven biedt.

Ben jij er klaar voor om dit nieuwe perspectief aan te gaan? Je kunt namelijk beter je roer omgooien wanneer de huidige koers je niet bevalt.

Je leven omgooien – jouw omslagpunt

Wanneer je voelt dat het zo niet langer kan, dat je ongelukkig bent in je huidige situatie. Dan wordt het tijd om je levensplannen bij te stellen.

Je hebt je omslagpunt bereikt. Je gaat je proces in van drie belangrijke stappen:

Ten eerste besluit je om te veranderen;
Ten tweede ga je de veranderingen in je leven toepassen;
En ten derde streef je er naar om je doel te bereiken.

je leven omgooienJe moet dit alles wel echt van binnenuit willen, anders ruil je de ene ellende in voor de andere omdat je geen duidelijk nieuw doel had.

 

 

Je moet het echt willen: je leven omgooien

Begin eens met het omschrijven van de ideale versie van jezelf:
*wie ben je nu en wie wil je worden?
*wat wil je dan bereikt hebben?
*hoe ziet jouw dagelijkse werkelijkheid er dan uit?
*wie wil je eigenlijk zijn?
*waarom wil je wat je wil?
*Wat gaat jou dat brengen?
*hoe gaat je dat gelukkiger maken?

je leven omgooienWanneer je dieper graaft kom je bij je echte motivatie om je leven om te gooien en de reden waarom jij je leven wilt veranderen.

Je dient dan wel de verandering te zien als nieuwe mogelijkheid!

Wat is verandering m.b.t. je leven omgooien?

Een andere gedaante of andere aard aannemen (metamorfoseren) zegt het woordenboek.
Je bevindt je als mens in een voortdurend veranderingsproces: de maatschappij, maar ook onze omgeving alsook deze planeet. Daarnaast vernieuwen je cellen zich steeds. We kunnen stellen dat de natuur een indrukwekkend vermogen heeft om onder bedreiging van bijvoorbeeld de effecten van vervuiling en ontbossing, steeds weet te overleven.

De natuur is het permanente zichtbare bewijs dat verandering een verheffend proces van transformatie kan zijn. Wij zijn een onderdeel van deze indrukwekkende natuur. Wij hebben dus ook dat indrukwekkende vermogen om te kunnen veranderen, doe het dan ook wanneer je huidige leven je niet bevalt!

Geduld en voldoende motivatie zijn dan ook de drijvende kracht achter elke verandering en nodig wanneer jij je leven om wilt gooien.

Veranderingen zijn positief

De vraag is ook: hoe word ik productief, gedisciplineerd alsook effectief zonder weerstand. Neem dan je uitstelgedrag serieus en doe er wat mee. En durf zonder schuldgevoel te genieten van je vrije tijd. Je hoeft niet altijd in de startblokken te staan. Naast je werktijd heb je recht op je vrije tijd mits je die niet invult met vrije werktijd?

Vrije werktijd is de tijd die jij aan je werk besteed op de momenten dat je vrij bent. Daarnaast is sociale tijd de tijd die je met andere doorbrengt. Ben je ook ouder dan heb je ook je zorgtijd die ruimte inneemt. De tijd die je bezig bent met je kinderen.

je leven omgooienIn die periode kan verandering veel teweeg brengen, zeker wanneer er ook kinderen in het geding zijn. Toch blijft het belangrijk dat je veranderingen blijft ervaren als positief. Dat betekent dat je niet je eigen waarden verliest. Elke verandering dient je dichter bij de persoon te brengen die je echt wilt zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Denkwijzen die elk veranderingsproces in de weg staan

Angst is een slechte raadgever, dat weten we allemaal!
Wanneer angst doorklinkt in je denkwijzen of wanneer je denken gevoed wordt door angst, kun je niet je leven omgooien. Het risico op mislukking is dan al ingebouwd. ‘Zie je wel, het gaat niet lukken!’

Duidelijkheid daarentegen komt voort uit eenvoud. Stel jezelf je doel voor dat gemakkelijk is te bereiken maar dat het deel uitmaakt van een groter en moeilijker doel. Je hakt je doel dan als het ware in ‘hapbare’ brokken waarmee je wel kunt werken.

je leven omgooienDaarnaast bescherm jij je nieuwe gedrag omdat je omgeving weleens negatief zou kunnen reageren op je nieuwe gedrag. Laat dit niet gebeuren want het leidt af van je doel dat je nastreeft.

Besef daarbij wel dat ZIJN gemakkelijker is dan WORDEN.  En natuurlijk is de angst voor het onbekende gerechtvaardigd, al moet jij je daar niet door laten leiden!

Bang zijn  is normaal. Ontken of verberg je angst dan ook niet, probeer het gewoon te begrijpen. Wil jij je leven omgooien dan merk je dat jouw angst voor verandering vooral angst voor onzekerheid is.

Vier elke prestatie

je leven omgooienDoor je nieuwe doel duidelijk voor te stellen – te visualiseren – kom je dichter bij jouw doel en merk je dat je leven omgooien een positieve impuls krijgt.

Misschien helpt het je om de volgende vragen eens met de nodige humor te beantwoorden, opdat je motivatie om het roer om te gooien nog duidelijker wordt. Heb je er zin in? Probeer het eens.

 1. Als je een superkracht zou hebben, wat zou dat dan zijn?
 2. Als je maar een hobby zou kunnen hebben, wat komt er dan bij je boven?
 3. Met welk historisch karakter zou je willen dineren?
 4. Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?
 5. Als je in de tijd zou kunnen reizen, zou je dan naar het verleden of naar de toekomst gaan?
 6. Welk beroemd personage zou je willen zijn?
 7. Waar zou je het liefst op vakantie gaan?
 8. Ken je een favoriete cartoon?
 9. Wat moet ik loslaten alvorens ik mijn leven om kan gooien?
  10. Wat zou ik doen als ik alle vrijheid had?
  11. Moet ik denken of doen om mijn leven om te gooien?
  12. Wat kan ik nu doen dat het grootste positieve verschil maakt?
  13. Wat moet ik in mijzelf accepteren?
  14. Waar groei ik naar toe?
  15. Wat wil ik nu eigenlijk doen met mijn leven?

Je leven omgooien gebeurt dus echt van binnen! Het kan plaatsvinden omdat jij mentaal een andere positie inneemt, hetzelfde juist anders gaat zien en daardoor andere dingen belangrijk gaat vinden.

Laatste waarschuwing voordat jij je leven omgooit!

geluk ervaren-loek knippels articleLaat je niet tegenhouden door de mensen die je toch niet steunen.
Laat je niet uit je koers brengen door doelen die toch niet bij je passen.
Volg alleen waar je je goed door voelt.
Waarom zou je iets vasthouden waar je niet van opknapt?

Wat wil ik nu eigenlijk doen met mijn leven?
Iedereen wil betekenis geven aan zijn leven. Wat is het doel van mijn leven? En wat wil ik bereiken? Heb ik duidelijk wat ik wil bereiken? Wil ik iets ontdekken in mijn leven?

We zijn zo druk bezig elke dag dat we vergeten waar het werkelijk om draait. De vragen die je leven veranderen worden nooit gesteld. Als je oud bent, wat zou je jouw leven dan de moeite waard hebben gemaakt?

Gelukkig zijn is het belangrijkste doel in je leven.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *