Het beste jaar ooit-loekknippels article

Jouw beste jaar ooit!

Jouw beste jaar ooit!

‘Hier ligt de rijkste man van het kerkhof…’ stond er te lezen op een grafzerk. Ik vroeg me af of hij het leven begrepen had. Jouw beste jaar ooit kan hij niet tegen zichzelf zeggen. Of het moet zijn dat hij zijn tekst had veranderd, zoals Frank Sinatra deed: ‘Het beste moet nog komen!’

Het beste jaar ooit-loekknippels articleVoel alleen even het verschil: aan de ene kant trots dat je zoveel geld verzameld hebt in je leven. Maar aan de andere kant moet het beste nog komen. Waar kies jij voor?

Jouw beste jaar ooit?

Je bent niet tevreden hoe je leven er nu uitziet?
Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met waar je nu woont, alsook wat voor werk je doet. Intussen verdien je te weinig, maar ook maakt het een verschil met welke mensen je omgaat.

Concluderend kunnen we zeggen dat geluk bepaald wordt door je afkomst, je genen, alsook de woonplek, je maatschappelijke status, maar ook je economische basis.

Hoe maak je voor jezelf: jouw beste jaar ooit?

Het beste jaar ooit-loekknippels articleGesteld dat je bewust bent van je talenten, dan is het wezenlijk wat je met die talenten gaat doen.
Aan de ene kant besef je dat je altijd kunt veranderen, maar aan de andere kant ben je juist bang om te veranderen.

Doordat jij je blijft vergelijken met anderen, die het uiteindelijk in jouw ogen allemaal beter doen dan jij, zul jij ‘jouw beste jaar ooit’ niet vorm gaan geven.

Besef uiteindelijk dat je iets betekent voor de mensen in je leven.
Hoezeer je ook twijfelt: mensen zien je graag en genieten van jouw energie. Zodra jij je bewust bent van je uitstraling, talenten alsook je liefde, zul je stralen en ben je klaar om aan jouw beste jaar ooit te beginnen.

The world book of Happiness

In het boek van Leo Bormans (The world book of Happiness) stelt hij dat 40% van onze mindset ons geluk bepaalt. Hij attendeert ons op de volgende aspecten:

Het beste jaar ooit-loekknippels articleTen eerste ‘bekijk de toekomst met perspectief’ en laat je niet door je angsten beinvloeden. Angst is immers een slechte raadgever en angst is aangeleerd gedrag. Je dient dus te leren met je emoties om te gaan.

Ten tweede bestaat geluk uit gemixte emoties: zowel positief als negatief. Of zoals mensen emoties labelen. Emoties zijn zelf nooit positief of negatief. Het is wat wij ermee doen en welk label wij erop plakken.

Ten derde is zinvol werk een basis voor levensgeluk. Hoewel je woonomgeving en ook je genetisch materiaal invloed hebben op jou, zal toch vooral je ‘droom waarmaken’ jouw motor zijn.

Vandaar dat Leo Bormans onder andere adviseert om warme relaties te onderhouden, naast het plaats geven van je emoties zoals woede, verdriet en twijfel. Hoopvolle mensen zijn uiteindelijk ook gelukkiger!

Wat maakt jou klaar voor jouw beste jaar ooit?

Het beste jaar ooit-loekknippels articleIn het geval je er klaar voor bent om energie te steken injouw beste jaar ooit geef ik hier stapsgewijs enkele tips:

In de eerste plaats stel een duidelijk doel voor het komende jaar!

Op de tweede plaats zoek je naar wegen om jouw doelen te bereiken.

En op de derde plaats zorg ervoor dat je altijd eigenaar blijft van je leven.

Om een voorbeeld te noemen: ik ben in mijn leven diverse keren in de verleiding gebracht om mijn ‘geesteskindje’ (opleiding tot holistisch counselor) onder te brengen bij een grotere organisatie. Wanneer ik dan met hen in gesprek ging, bleek dat ik vooral moest inleveren en aan de zijlijn kwam te staan. Men was vooral uit op mijn kennis en mijn netwerk.

Het beste jaar ooit-loekknippels articleOp die manier zou ik niet meer de eigenaar blijven van mijn geesteskind, zelfs niet van mijn leven! Waak daarvoor.

Hoe vullen succesvolle mensen hun beste jaar ooit in?

Uit het boek van David de Kock & Arjan Vergeer ( 3265 dagen succesvol) blijkt dat succesvolle mensen het leven leiden dat ze willen leiden. Dat bereiken ze dientengevolge door onderstaande vijf aspecten duidelijk te hebben:

  1. Ze zijn het zat om overweldigd te worden wat er elke dag op hen afkomt;
  2. Men wil het overzicht in hun chaos van ideeën;
  3. Ze wensen een stevige structuur in hun creativiteit;
  4. Men verlangt naar meer dan enkel businessgroei;
  5. En tenslotte nemen ze bewust de beslissingen om er echt voor te gaan.

Het beste jaar ooit-loekknippels articleGa jij er ook echt voor?
Ben je bereid om te beginnen aan jouw beste jaar ooit?
Wat weerhoud je dan nog?

Wake-up call!

Sommige mensen moeten eerste iets ernstigs meemaken voordat ze in beweging komen. We zitten echter niet in een generale repetitie om uiteindelijk gelukkig te worden. Verlangen naar een andere situatie is het uitgangspunt om in beweging te komen. Geef jouw leven eens een cijfer, dan weet je nu al waar je staat. Een zes is voldoende, maar een acht voelt vele malen fijner….

Arie Boonsma zei onlangs in een interview:Dragen de dingen die ik doe ergens toe bij?’  Als het leven maakbaar is, laat je dan niet kleinmaken door beperkende overtuigingen. Maar ga voor jouw beste jaar ooit, wat anderen ook van je mogen vinden.

Het beste jaar ooit-loekknippels articleStel jezelf de volgende vragen:

  1. Waar krijg ik energie van?
  2. Wat waren de magische momenten van het afgelopen jaar? Waar was ik dankbaar voor?
  3. Wat laat ik los? Waar ben ik helemaal klaar mee? Welke belemmerende overtuiging wil ik loslaten? Waar ben ik klaar mee?

Het beste moet nog komen

Deze tekst op de zerk van Frank Sinatra daagt ons NU uit komend jaar. Wil ik echt het beste jaar ooit voor mezelf vorm gaan geven? Ben ik echt bereid om afscheid te nemen van negatieve mensen om me heen dan wel mensen met beperkende overtuigingen? Dan ben je er klaar voor om daadwerkelijk vanuit zelfvertrouwen en een duidelijke motivatie te werken vanuit jouw inzicht om ‘jouw beste jaar ooit’ vorm te gaan geven.

Ik wens je daarbij alle goeds en mocht je support nodig hebben, dan ben ik er graag voor jou.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *