Kampioenschap 1

Kampioenschap: Ben je er klaar voor?

Kampioenschap: Ben je er klaar voor?


kampioenschapKampioenschap: ben je er klaar voor? Om jouw kampioenschap te vieren dien je  veel op te ruimen. Je gaat een beweging naar binnen maken i.p.v. naar buiten. Buiten geeft teveel prikkels en je kunt je daarin verliezen.
Coaching is het toverwoord voor de toekomst. Werken aan jezelf, zelfbewustzijn vergroten door kritisch naar jezelf te zijn. Blokkades opruimen en zo jouw kampioenschap gaan vieren. Daarover gaat dit artikel met tenslotte de uitnodiging om ons toe te laten tot jouw droomteam.
Doe je mee?

 

 

Waarom het goede uiteindelijk wint …

“Leef alsof het je laatste dag is maar maak plannen, alsof je nog 100 jaar zou worden” zei Serge De Breucker als ex-kankerpatient tijdens zijn tocht in Groenland met lotgenoten.

Kankerpatienten hebben het slechte nieuws als een verlamming ervaren, totdat ze weer in beweging komen. Totdat ze een positief gedrag ontwikkelen door een positieve actie aan te gaan. Reizen naar de Noordpool kan zo’n positieve actie zijn. Je verlegt je grenzen. Je gaat het onmogelijke doen en je voedt daarmee je zelfvertrouwen.

Het goede overwint op weg naar jouw kampioenschap!

kampioenschapOm het goede te laten overwinnen, dien je wel te kijken naar je angsten:
1.   Benoem je angsten: door ze te benoemen, worden ze duidelijk en kun je actie ondernemen.
In Afrika heeft men een mooi gezegde: “Moed is in de ogen van de leeuw kijken!”

2.   Wat zeggen je angsten tegen je?
Angsten komen niet zomaar opzetten. Ze hebben een boodschap in zich.

Vaak willen ze je beschermen tegen overmoed. Angst is een slechte raadgever en kan je ook dwingen om even een pas op de plaats te maken. Eerst het risico beter overzien en dan doorgaan.

3.   Sneller je doelen bereiken. Soms zorgt angst ervoor dat je jouw doel uitstelt.
Het vraagt echter moed van je om te blijven geloven in jezelf. Moed is dan ook niet meer dan je angst onder ogen zien en doorgaan.
Blijven geloven in het doel dat je nastreeft: jouw persoonlijk kampioenschap in het leven!

Omring je met positieve mensen

kampioenschapHet zal duidelijk zijn dat positief ingestelde mensen jou helpen om sneller bij je kampioenschap te komen. Wees je echter van bewust dat negatieve acties besmettelijker zijn dan positieve acties.

De kracht van positieve mensen

“Het is gemakkelijker een oorlog te beginnen dan om vrede te stichten” las ik vandaag in een boeiend artikel over ‘dromen waarmaken’.
Positieve mensen kennen meestal de eigen kwaliteiten.

Je wilt uitblinken!

Positieve mensen zijn ook bereid om jouw kwaliteiten te benoemen. Dat geeft je steun. Het daagt je ook uit om daadwerkelijk wat met je kwaliteiten te gaan doen. Je weet immers dat je op weg bent naar ‘persoonlijk kampioenschap’, met andere woorden: je wilt ergens in uitblinken.

Dit uitblinken wil je niet voor jezelf houden, maar gebruiken voor het algemeen welzijn. Jouw kwaliteit is groter dan alleen je kleine IK, het wil gedeeld worden met de wereld. Kampioenschap wil gezien, gevoeld en gehoord worden. Anders is het geen persoonlijk kampioenschap.

Ben je klaar voor het kampioenschap?

Iedereen die zich vragen stelt die verder en dieper gaan dan in het dagelijks leven noodzakelijk is, is op dat moment een visionair. Jij bent dan ook een visionair.  Ik ga je vragen stellen. Verderreikende vragen en kijk maar of je de confrontatie aan wilt gaan.

Kampioenschap daagt je uit

Probeer de volgende vragen voor jezelf te beantwoorden:

1. Toen jij geboren werd, had jouw ziel een opdracht bij zich. Menigeen is die opdracht verloren. Anderen zoeken hun hele leven al naar die opdracht.

  • Wat is volgens jou jouw levensopdracht?
  • Waarmee ben jij naar de aarde gekomen?
  • Wat kom je hier doen met jouw talenten?
    Fataseer hierover, het is tenslotte jouw eigen fantasie.

Jouw talenten…

2. Jouw talenten dienen gezien en gehoord te worden. Wie onderschrijft jouw talenten en op welke manier? In hoeverre ben je al bezig met je talenten in de wereld zetten?

3. Deze talenten zijn op weg naar je persoonlijk kampioenschap door het realiseren van jouw droom.
* Wat is jouw droom?
* Word je ‘s nachts weleens wakker en eraan herinnerd dat je jouw droom dient waar te maken?
* Durf jouw droom met een vertrouwenspersoon te delen?

Angsten verlammen


kampioenschap4. Ieder mens heeft angsten. Die zorgen ervoor dat je niet in beweging komt.
Welke angsten verlammen jou?
Hoe komt het dat deze angsten jou zo in hun macht hebben?
Waarom geef je jouw kracht weg aan die angsten?
Wat weerhoud je om daadwerkelijk te gaan voor persoonlijk kampioenschap?

5. De mensheid is fundamenteel goed. Toch komen vaak sarcastische en cynische mensen op ons pad om ons te ondermijnen. Hun doel is eenduidig: het persoonlijk kampioenschap van je afnemen.

6. Wat doe jij om je met positief ingestelde mensen te omgeven?
Heb jij jouw droomteam al samengesteld?
Je hoeft het namelijk niet alleen te doen.
Wie hebben zitting in jouw droomteam en waarom?


Bewustwording is niet meer te stoppen

kampioenschap

We leven in een wereld waarbij bewustwording niet meer te stoppen is. We hebben toegang via internet tot alle informatie die we nodig hebben. Informatie die ons kampioenschap dichterbij brengt. Het proces van individualisatie – het individu dienend aan zichzelf – naar het individu in samenhang met het geheel.

Hulptroepen zijn er voor jou!

Vandaar dat we het niet meer alleen hoeven te doen. Hulptroepen zijn er overal. Je moet ze wel weten te mobiliseren en daar is jouw droomteam voor.

Scheppen vanuit ons innerlijk

Wat zich in de buitenwereld realiseert, is eerst in onszelf ontstaan en gezien. Iedereen neemt een zelfstandige plek in in het geheel, passend bij diens talenten en gericht op zelfontplooing. We worden co-creators met elkaar. Wanneer we God zien als de Grote Creator, dan zijn we a.h.w. bij hem in dienst om als co-creator aan de slag te gaan. Ik zie God als een universele energie van waaruit alles mogelijk is.

Bewustwording is dan ook essentieel. Daarvoor is een beweging naar binnen noodzakelijk. Op die manier maken we ruimte voor creatie-kracht. We dienen echter eerst iets op te ruimen!

Opruimen om te komen tot kampioenschap

We richten ons naar binnen waar alle inspiratie aanwezig is. Daarna kijken we naar onder andere:

Blokkades

a. Blokkades: wat blokkeert me en hoe komt het dat ik me daaraan vast houd?

Onverwerkt verdriet

b. Onverwerkt verdriet: iedereen heeft ‘oude’ pijn ergens in zijn lijf opgeslagen.
Die oude pijn kan je verlammen om te kiezen voor persoonlijk kampioenschap. Het kan je wegdrijven bij je verlangens en dromen. Die oude pijn kan een ware dictator in ons systeem zijn waardoor we niet aan het co-creatie-schap toekomen. Werk dan eerst aan die oude pijn met je coach. Ruim die oude pijn op en laat los!

Oude dromen nieuw leven inblazen

c. Oude dromen: vaak ervaar ik bij mijn cursisten dat ze hun oude droom in de wacht hebben gezet.
Of erger nog opgesloten in de brandkast, goed afgesloten, niet meer te bereiken. Het vraagt dan om moed om opnieuw naar die oude droom te durven kijken. Die had je niet zomaar. Die was er ooit en heeft je uitgedaagd om als co-creator aan de slag te gaan. Wanneer en in welke situatie ben je die oude droom verloren?

Hardnekkige patronen

d. Hardnekkige patronen: ken je ze ook, mensen die alles onderuit halen wat je wilt zeggen?
Mensen die zo vast zitten in oude patronen dat ze jouw proces negatief beinvloeden. Ze ondermijnen je, maar  veelal zijn het de eigen hardnekkige patronen die maar niet weg willen gaan.
“Ik kan niks, weet niks en durf niks!” Blijkbaar is dit patroon als kind diep in je geworteld. En ook dan kan een coach je hierbij ondersteunen om dit hardnekkige patroon los te laten.

Diepste verlangen verlamd door angsten

e. Angsten: de meeste angsten komen neer op ‘niet vorm durven geven van je diepste verlangen’.
Daarvoor haal je onbewust alles uit de kast om dat ook niet te hoeven doen.Wanneer je echter je angsten durft te benoemen, kun je ermee aan de slag. Dan wordt je angst een eye-opener om dichter te komen bij je persoonlijk kampioenschap.

Kampioenschap vraagt om coaching

kampioenschap

Je hoeft het niet meer alleen te doen! Anderen mag je om hulp en ondersteuning vragen. En opnieuw is hier het droomteam belangrijk. Wie zitten er dan in jouw droomteam?

* Getalenteerde mensen die kwaliteiten hebben die jij (nog) niet hebt!
* Mensen die je kunnen bemoedigen, aanmoedigen en ondersteunen.

Vooral verschillende talenten waardoor de veelzijdigheid van de mens aan bod komt. Zo kun je zelf ook meerdere talenten ontwikkelen, dankzij je droomteam.

 

 


Talentenhuis

Zelf spreek ik graag over ‘het talentenhuis voor persoonlijk kampioenschap’. In dat talentenhuis is een veelheid aan mogelijkheden aanwezig. Huis met vele mogelijkheden. Bezield leiderschap staat centraal in het huis: inspiratie, creatie en broederschap zijn de begrippen die hierbij horen.

Ga nu voor jezelf eens na of je mensen om je heen hebt die jou inspireren, helpen bij jouw creatie en waarbij je genegenheid voelt (broederschap).

Dan zul jij binnenkort uitblinken in persoonlijk kampioenschap!
Je bent een kanjer en dat wist je al. Nu aan de slag.

Zomerweek

kampioenschapVanaf zaterdag 29 juni tot zaterdag 6 juli staat jouw droomteam hier klaar voor je om met jou aan de slag te gaan.

Werken aan oude pijn, blokkades, hardnekkige patronen.
Daarna samen met jouw droomteam je ondersteunen in jouw co-creatie:
Wat wil je vormgeven in je leven?
Hoe ga je dat doen?
Wanneer ga je dat doen?

 

 

Je bent van harte welkom

Je bent van harte welkom. Voor de investering in jezelf is geen prijs te hoog, maar wij willen meer mensen een kans geven. In mei krijgen de meesten van ons ‘vakantiegeld’. Kijk eens of je een klein deel daarvan wilt investeren aan zelfbewustwording?

Aanmelden kan via: loekknippels@het-ihc.nl

En vanaf september wordt een dergelijke week opnieuw aangeboden: het droomteam blijft klaarstaan voor jou! Heb je vrageb of suggesties, laat het ons weten. We stemmen ons graag af op jouw wensen en verlangens.

verwante artikelen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *