Foto omslag Je Leven begint ..

LEEF JE EIGEN LEVEN deel 2

Leef je eigen leven deel 2

Je eigen levensboek

In het vorige artikel ‘Leef je eigen leven deel 1’ benadrukte ik aan de ene kant het belang van het schrijven van je eigen levensboek. Aan de andere kant sta ik stil bij je prenatale teksten. Om dit goed te kunnen doen, dien je zicht te hebben op jouw prenatale teksten.

Prenatale teksten

Prenatale teksten zijn citaten van je moeder (ook van je vader). Uit de periode dat je als kind groeiende was in de moederbuik. Leef je eigen leven was toen nog niet aan de orde!
Ten eerste niet alleen teksten van je moeder zijn via de navelstreng bij jou binnengekomen. Maar ten tweede  ook teksten uit de astrale sfeer. Waar je ziel voorheen verbleef. Ook deze heb je meegenomen naar hier. Ze zullen echter wat meer ‘versluierd’ zijn. Wat van die astrale teksten overblijft, is vaak niet meer dan een dromerige herinnering. Aan hoe bijvoorbeeld mensen met elkaar om kunnen gaan. Of hoe een ideale samenleving eruit kan zien. En hoe je als ziel kunt functioneren.

De invloed van de prenatale periode

De moeder is de enige met een directe navelstrengverbintenis naar de ongeborene. Zij geeft naast voeding (ten eerste het materieel niveau) ook haar emoties en stemmingen aan de foetus door. We noemen dit ten tweede het immateriële niveau. En juist over dit immateriële niveau gaat het hier.


Emotioneel DNA

Dan komt het moment dat je geboren wordt. Ook dit moment laat zijn sporen na in jouw psychische tekstboek. Wellicht is het beter om te spreken over je emotionele DNA en je spirituele DNA. Naast je materiële DNA, dat voornamelijk sporen uit je erfelijke structuur weergeeft.
Richard Turner, een Amerikaans psychotherapeut, introduceerde als eerste het begrip emotioneel DNA. In de Verenigde Staten is enige tijd geleden de Pre- and Perinatal Psychology Association of North America opgericht. Dr. David Chamberlain verricht daar onderzoek naar dit emotionele DNA.

 

Fasen

Heel globaal gesproken maken we de volgende fasen door, los van het feit dat alles draait om: Leef je eigen leven.
Ten eerst is er de astrale sfeer. Dit is de sfeer waarin onze ziel verblijft. Voordat die incarneert in het lichaam van de baby.
Ten tweede volgt de prenatale periode. De periode dat je als kind wordt gedragen door je moeder. De zwangerschap, variërend van ongeveer zeven tot negen maanden.
En tenslotte de perinatale periode. Het moment van geboren worden:
Dit uitdrijvingsmoment kan vele trauma´s achterlaten. Denk maar eens aan de tangverlossing, ademnood tijdens de bevalling en dergelijke.
Allerlei complicaties kunnen leiden tot stoornissen in de psychische DNA-structuur van het kind.

De postnatale periode

Daarna begint de postnatale periode. Dit is de fase die we de opvoeding noemen. Hier begint ook leef je eigen leven vorm te krijgen.
De opvoeding is veelal een periode van:
1. africhten.
2. aanpassen.
3. inpassen.
Van aanpassen en inpassen van het kind in bestaande maatschappelijke systemen. Veel mensen komen dan ook niet verder dan het manipuleren van hun kinderen. Met het uiteindelijke doel om ze aangepast te houden. Gevangen dus in de bestaande structuur. Opvoeden is naast het in- en aanpassen in systemen uiteindelijk ook een voorbereiding op het ‘echte’ leven. Het leven dus van de volwassenen. Die hun eigen verantwoordelijkheden moeten leren dragen.ook


Het ‘echte’ leven

Leef je eigen levenMaat wat is dan dat échte leven? Leef je eigen leven wordt nu belangrijker dan ooit tevoren.
Om allereerst zicht te krijgen op het echte leven is het daarnaast belangrijk om alle niet-authentieke elementen in je leven te onderzoeken. Velen van ons zijn daar jarenlang mee bezig. Het is triest maar waar dat ook therapeuten zich soms schuldig maken aan het bestendigen van de problemen. Door bijvoorbeeld mensen onauthentiek gedrag aan te leren. Door niet door te dringen tot de werkelijke kern. Echter alleen maar de spelregels te veranderen.

Verandering

Leef je eigen levenMet leert de cliënt om zich assertief op te stellen. Maar dat heeft geen enkel nut zolang de hulpvrager zelf niet duidelijk weet waarom hij altijd ‘ja’ zegt in allerlei situaties. En niet voor zichzelf durft op te komen. Therapie is in mijn optiek pas fundamenteel  wanneer die is gericht op:
Ten eerste verandering en ten tweede op bewustwording.
Maar wat kun je dan veranderen? Het antwoord is simpel. Patronen in jezelf die niet van jou zijn. Maar die je zijn aangeleerd. Of die je als ballast in je leven met je meezeult. Daarvoor is het noodzakelijk om zicht te krijgen op: je prenatale teksten maar ook op je levensopdracht. Dan pas kun je spreken ” Leef je eigen leven


Het ui-model

Leef je eigen levenLaten we dit proces eens op een simpele manier in schema brengen.
We noemen dit het ui-model.
In de kern van een echte doorgesneden ui vind je een deeltje dat nauwelijks verbonden is met de boven- en onderkant. Het zweeft als het ware midden in de ui.
Zo zou je ook jouw goddelijke kern kunnen voorstellen: mooi en zuiver.
Bij je geboorte kom je echter terecht in een gezin (milieu). Waarin je je eerste schade oploopt, groot of klein. Maar ook in alle andere ‘ringen van de ui’ loop je schade op: zoals bij je familie, je vrienden, maar ook in je buurt. Alsook op school, in de kerk.Voorts op je werk en in je relatie. Maar ook door religie en politieke overtuiging.


Je leven begint eerder dan je denkt

In het boek ‘Je leven begint eerder dan je denkt’ door Loek Knippels kan je lezen hoe we met elkaar werken aan het herstellen van die opgelopen schade. Daarbij vertrekken we vanuit de prenatale periode. Omdat juist daar al veel op je onderbewustzijn is ‘ingepraat’.
Laat me je meenemen op dit levensavontuur. Een waarschuwing is echter op zijn plaats!

Communicatie vanuit je hart

Leef je eigen levenDit boek is absoluut niet geschikt voor mensen die zweren bij de wetenschap. Of bij de goede bedoelingen van hun ouders, hun onderwijzers, de maatschappij of de kerk. Het vraagt van jezelf een open instelling en een communicatie vanuit je hart.
Neem niets aan omdat ik het heb geschreven. Of omdat ik het op grond van honderden voorbeelden uit mijn praktijk bewezen acht. Maar neem het slechts aan wanneer het klopt met je innerlijk weten. Met wat je voelt in je hart.

Dr. Eugene Heimler

Gebaseerd op onderzoek van professor Heimler, wordt er in dit boek een aantal levensgebieden beschreven. Terreinen die prenataal maar ook postnataal al voor een groot deel voor je zijn ingevuld door je ouders. Zoals onder andere: FINANCIEN, VRIENDSCHAP, RELATIE enz.. En waarvan jij je mag ontdoen.Het dient duidelijk te zijn dat deze opgelegde teksten jouw persoonlijke evolutie beperken. Je laat de teksten echter niet los wanneer ze positief zijn en je groei bevorderen.

Constante eerlijkheid

Dit onthechtingproces vraagt om een constante eerlijkheid naar jezelf. Probeer echt los te komen van de ogen van je ouders, die over je schouders mee willen kijken. Doe het alleen voor jezelf. Om te ontdekken hoeveel je voor jezelf en je medemens kunt betekenen. Wanneer je loskomt van opgelegde, beperkende patronen.

Benieuwd naar het boek ‘Je leven begint eerder dan je denkt’?

Het boek is op dit moment niet meer in de handel.
Wanneer je 9,99 euro overmaakt op de bankrekening van het I.H.C. (Internationaal Holistisch Centrum), krijg je het boek in PDF via e-mail. Vermeld dus bij je overmaking ook je e-mailadres.  Je kan je e-mailadres ook doorgeven aan loekknippels@het-ihc.nl
IBAN: NL49 ABNA 0643 1992 09
BIC: ABNANL2A
t.n.v. het I.H.C. (Internationaal Holistisch Centrum)

Leef je eigen leven – neem de uitdaging aan!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *