lenny kuhr loek knippels

Lenny Kuhr volgt haar hart

Lenny Kuhr volgt haar hart

lenny kuhr loek knippelsOnlangs zag ik de documentaire die over Lenny Kuhr gemaakt is. Hoe zij gemanipuleerd werd door de commercie om vooral dat uit te brengen wat hoog scoort en daardaar veel geld opbrengt.
Lenny Kuhr koos daar niet voor maar er ging wel een heel proces aan vooraf.

Hoe leerde Lenny Kuhr zichzelf kennen?

Wie kent haar niet? Ze is national bezit geworden sinds ze ooit het songfestival won met haar lied ‘De Troubadour’. Daarna leek het even dat we haar kwijt waren aan Frankrijk omdat ze daar doorbrak en de ene na de andere plaat uitbracht.
En dan – jaren later – wordt het even stil rondom Lenny Kuhr. Ze raakt haar stem kwijt. Kan niet meer zingen maar voelt intuitief al dat dit verlies van de stem een diepere betekenis heeft.

lenny kuhr loek knippels

 

Lichaam, geest en gevoel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je stem verliezen is dan niet een medisch-technische aangelegenheid Het vraagt om reflectie met vragen als: ten eerste ‘wie ben ik?’

 

 

 

Lenny Kuhr , de zangeres die haar hart volgt

En ten tweede ‘Wie wil ik echt zelf zijn?’  En tenslotte komt dan de vraag: ‘Waar ben ik mijn weg kwijt geraakt?’
Dit was haar ‘omslagpunt’, ze wilde niet het product worden van de commercie. Ze wilde iets vertellen via haar liederen. Dat dit dan tot consequentie had dat ze niet zo vaak voor allerlei feesten en partijen gevraagd zou worden, noch dat ze in populaire muziekprogramma’s zou komen, was het logische gevolg van haar beslissing.
Lenny Kuhr wilde Lenny zijn en uitdragen wat volgens haar hart de bedoeling was van haar leven.

Hoe heb ik Lenny Kuhr leren kennen?

In 2010 bestond ons centrum 25 jaar. We wilden een symposium organiseren rondom ons adagio ‘Geluk is je geboorterecht’.
Tijdens onze voorbereiding spraken we over dr. Iteke Weeda en Tijn Touber, maar we wilden zo graag de dag afsluiten met muziek.

lenny kuhr loek knippels‘We benaderen Lenny Kuhr, de zangeres die haar hart volgt omdat we haar lijflied ‘Wie ben je?’ steeds gebruiken aan het begin van elk cursusjaar!’ was de reactie van het team.
Het mailtje werd beantwoord door Rob, haar manager en echtgenoot. Wat een warme man: ‘Jullie wonen in de buurt in Frankrijk waar wij een vakantiehuis hebben, is het een idee dat we naar jullie komen om erover te praten?’

Een ontmoeting met een lach en een traan: diepe verbondenheid, herkenning en een uitdaging om vooral te luisteren naar het hart.
We vonden elkaar. We hadden elkaar veel te vertellen en dit bezoek werd twee dagen later verlengd omdat we niet uitgepraat waren.

En we raken nooit uitgepraat!
Mensen met een missie, die vol passie hun missie uitdragen, verwarmen je hart en dagen je uit om ook naar jezelf te kijken.
‘Wat doen wij om ons hart te volgen? In hoeverre zitten we nog op het juiste spoor?’

Lenny Kuhr: Volg je hart

Kerstmis 2018 is het feest van het hart geworden. Vandaag hebben we naar de documentaire gekeken. Beiden waren we diep ontroerd.
Doen wij concessies aan anderen? Willen wij ons uitleveren aan het ‘grote’ geld om op die manier sneller onze schuld af te lossen?

lenny kuhr loek knippelsTijdens de wandeling met de honden – na een heerlijke kerstlunch – zei Peter-Jan tegen me: ‘ Lenny Kuhr heeft me opnieuw geraakt maar deze keer kreeg ik ook een mooi beeld van Rob: wat is hij een bijzonder warme man. Hij laat zien wat een echte manager doet. Die neemt alles uit handen opdat de artiest Lenny Kuhr zich volledig kan richten op haar muzikale creaties!’

Ik kon alleen maar knikken en dacht aan Mohsen die op dit moment zich plagend ‘onze manager’ noemt. In wezen neemt hij ook veel belangrijk werk uit handen: opzetten van nieuwe website, actualiseren van de site aan de tijdsnorm en zoeken naar mogelijkheden om onze workshops onder de aandacht te brengen.

Mohsen staat op het punt om daadwerkelijk zijn hart te volgen, luistert naar het lied van Lenny Kuhr zonder een woord te verstaan. Na een intense periode van acclimatiseren en zich veilig voelen bij ons, is de tijd rijp om zijn hart te volgen.

Zijn wereld is op dit moment ‘het organiseren van een swingende website die mensen aantrekt waardoor ze besluiten een workshop te volgen hier in de Dordogne!’

Volg jij je hart?

Luister jij naar die stem of negeer je alle signalen die aangeven dat je niet juist bezig bent met je talenten?
Durf jij in beweging te komen en jouw hart te laten spreken?

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *