stress-priorities

ontspannend leven-LEVEN ZONDER STRESS (2)

Ontspannend leven-Leven zonder stress (2)

Brett Phillips heeft nog meer suggesties voor ons in petto waarbij we beter kunnen leven zonder stress, daardoor ontspannend leven.

De simpele suggesties vormen uitdagingen . Ok, we gaan weer van start!

Herstel alles dat niet naar behoren werkt

Simpel toch? Nooit erbij stilgestaan? Natuurlijk! Het roept juist ergenissen op wanneer je naar iets pakt wat niet goed werkt. Ik had nog nooit een ketting aangespannen van de kettingzaag. Toen ik het deed, merkt eik meteen hoeveel beter de zaag funktioneerde.

Vraag hulp bij taken die je niet leuk vindt

Dat is ook een dooddoener? Nou? Ik heb soms de neiging om snel iets uit handen te geven wat ik niet leuk vind. Toch was het een uitdaging om hulp in te roepen bij het opzetten van een nieuwe website. Mijn business coach vertelde me dat het zo sipel was om zelf aan de slag te gaan, maar hij had net zo goed kunnen vragen om een Chinees boek over economie te lezen. Ik snapte er geen bal van. Toen Mohsen mij ging helpen, werd het leuker en inzichtelijker. Mohsen zorgde ervoor dat ik mijn leven leidde tot een ontspannend leven.

Verdeel grote taken in kleine, haalbare takenontspannend leven-stress-priorities

Soms zie ik als een berg op tegen al het werk dat gedaan moet worden. Dan maak ik een lijstje, ruim mijn bureau op en maak stapels die een voor een afgewerkt worden. Heerlijk!
Heb je het weleens geprobeerd? Het is een uitdaging en het geeft je moed. Achteraf ben je blij dat de kleine, haalbare taken gedaan zijn, die dientengevolge leidt tot een ontspannend leven.

 

 

Bekijk problemen als uitdagingen

Tijdens een Nei-training bij dr. Roy Martina hadden we een kreet: ‘Gefrustreerd, gefeliciteerd!’

Om een probleem te zien als een uitdaging ga je meteen met andere energie aan de slag. Dan wordt het probleem leuk om eraan te werken. Met als gevolg dat je er meer plezier aan beleeft en aldus er meer energie in stopt! Bij gevolg dat het probleem smelt als sneeuw voor de zon, wat leidt tot een ontspannen leven.

Bekijk uitdagingen anders

Heb je dat weleens geprobeerd? Anders kijkend naar een uitdaging: aan de ene kant zie ik het zo en aan de andere kant zie ik het zo. Bovendien richt je jouw focuspunt op een andere manier op je uitdaging, terwijl je toch met dezelfde problematiek bezig bent. Anderzijds maakt juist een andere kijk ook meer creativiteit in jou vrij, wat weer leidt tot een ontspannen leven.

Ontdoe je leven van alles wat ballast is

Wanneer spreek je van ballast? Wanneer het energie kost. Anderzijds kan ballast je ook verlammen! Toch is het belangrijk om voor jezelf een balans op te maken: wat kost mij energie om te doen terwijl er zaken zijn die je in die tijd juist graag wilt doen? Je zult verbaasd zijn wanneer je meer en meer ballast overboord gooit.

Glimlachontspannend leven-stress-smile

Nooit bij stil gestaan? Wanneer ik bodschappen doe, maak ik er een gewoonte van om tegen mensen te glimlachen. Opvallend hoeveel mensen dan terug glimlachen of je juist vriendelijk groeten. Het kost totaal geen moeite en het levert je meteen energie op. Jouw dag kan niet meer stuk!

Wees altijd voorbereid op regen

Dat kan symbolisch bedoeld zijn, maar Brett Phillips bedoelde dit serieus. Wanneer je een paraplu onder handbereik hebt, word je niet verrast door onverwachte regen. Bijgevolg word je niet nat en blijft je haar in model!!

Kietel een babyontspannend leven-stress-smile-baby

Werkelijk? Zekers! Het contact met een baby maakt blijheidsgevoelens in je los. Je ziet de baby glimlachen en je krijgt bovendien een brede smile op je gezicht. Allereerst lacht het leven je weer toe en geniet tevens de baby van je nabijheid.

Aai een lieve hond of kat

Wist je dat je spanningen afvoert door een huisdier aan te raken. Steeds wanneer ik thuis kom, word ik welkom geheten door mijn twee lieve labradors. Ik aai hen uitvoerig en ik merk zelf dat ik meer land. Meer thuiskom in mezelf. Terwijl ik het voorafgaande los laat, maak ik tijd vrij om weer helemaal thuis te komen.

Tijdens mijn stage tot therapeut liep ik mee met een psychologe die Aids-patienten begeleidde. Zij was deels lichamelijk beperkt en had een hulphond. Op een dag zei ze tegen me: ‘Let op mijn hond, dan weet je of we wel of niet een sessie doen met de client…’¬†ontspannend leven-stress-dog

‘Waar moet ik dan op letten?’ was mijn vraag. ‘De hond reageert altijd op de stress die er is bij de client, is die te hoog, dan zal ze plaatsnemen onder bed, anders laat ze zich meteen aaien.’
Zelden zo’n mooi signaal te mogen zien. De hond was een perfecte barometer wat stress betreft.

In mijn volgende blog bespreek ik wederom een aantal punten van dr. Brett Phillips.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *