podcast

Podcast

Podcast

Ja, ook wij maken podcasts. Ze zijn te beluisteren via onze website www.het-ihc.nl/category/podcast.

Wat is een podcast?

podcast

podcast

Het is digitaal luisteren naar informatie. Luisteren naar wat jij wil. Wanneer en waar het jou uitkomt. Het biedt je vele voordelen, zoals:

  • luisteren kun je altijd en overal doen.
  • het werkt enorm effectief om dingen te leren.
  • het maakt je een socialer, empathischer en emotioneel ontwikkelder mens.

Zo maar een greep uit de vele theorieën die er te vinden zijn op internet.

Podcast en meditatie

meditatie

Zo  luisteren is naar mijn idee uitermate geschikt voor meditaties en visualisaties. Want wat is er mooier dan je geheel eigen beleving te ondergaan tijdens het luisteren. Daarnaast hoef Je niet naar iemand te kijken. Maar je kan gerust je ogen sluiten. En daarna je laten meevoeren in de meditatie of visualisatie.

Ervaring

Tijdens de opleidingweekends en weekworkshops in de Ardeche werkten we altijd al met meditaties en visualisaties. Alles bij elkaar meer dan dertig jaar. Deze lange ervaring wil ik doorgeven. In de nieuwe weekworkshops. Hier in de Dordogne in Frankrijk. Maar ik wil de meditaties en visualisaties ook openstellen voor anderen. Via de podcasts. Deze kun je beluisteren op onze website www.het-ihc.nl/category/podcast.

In een meditatie neem ik je mee naar jouw eigen lichaam. Door je uit te nodigen je lichaam te voelen. De raakvlakken met de stoel te ervaren. En je ademhaling bewust te beleven.

Meditatie en visualisatie in onze workshops

In onze workshops in de Dordogne in Frankrijk maken we vaak gebruik van meditaties en visualisaties. Want Je blijft dan niet in je denken – je ‘wakkere’ bewustzijn. Je gevoelens en je lichaam krijgen in een meditatie of een visualisatie meer gelegenheid te ‘spreken’. Bijvoorbeeld, om in contact te komen met wat je werkelijk, diep van binnen, wil.

Podcast en ademen

We ademen de hele dag door. Gedurende ons hele leven. Als het ademhalen goed verloopt, merken we het meestal niet. “Je komt bij jezelf”, zeggen we dan. Je ervaart de rust die er is. Anderzijds kan het zijn dat je eerst onrust ervaart. Om daarna voorbij deze onrust bij de rust te komen.

Podcast en beelden en fantasie

Ook nodig ik je uit bepaalde beelden voor je te zien. Of er aan te denken. Alles om jouw lichaam aandachtig te ervaren. En zo tot rust te komen. Hierdoor kan je de gang van zaken van alledag rustiger en bewuster  tegemoet treden. In contact met jezelf. Je hoeft je niet langer te verliezen in wat er allemaalom je heen gebeurt. Of in wie er allemaal om je heen zijn. Zeker als je zeer gevoelig bent, is meditatie een ‘must’.

Podcast en visualisatie

visualisatie

In een visualisatie nodig ik je uit een beeld voor je te zien of er aan te denken. Of om terug te gaan naar een specifieke gebeurtenis of ervaring. Wat gebeurt daar? Wie is er nog meer? Wat doet de ander of wat doen de anderen en wat doe of zeg jij?

Podcast en thema’s

De visualisaties waarnaar je in onze podcasts kan luisteren, betreffen steeds een ander thema, zoals bijvoorbeeld werk, vriendschap, relatie.

Een aantal van onze podcasts, ingesproken door Peter-Jan In der Rieden, bieden we gratis aan.
Andere, zoals de thematische visualisaties, kan je beluisteren nadat je daarvoor een klein bedrag hebt betaald.

Podcast en een moment voor jezelf

Je creëert een moment voor jezelf. Een ervaring, die diep in jouw manier van denken, voelen en zijn doorwerkt. Ik kan er nog lang over vertellen, maar beter is het om de ervaring aan te gaan. Dus, kom naar onze website www.het-ihc.nl, in het menu naar podcast en kies uit de gratis en betaalde meditaties en visualisaties.

Podcast en keuze

De keuze is aan jou of je je ogen sluit. En helemaal in jezelf keert. Of je kiest ervoor tijdens om tijdens het luisteren te genieten van de mooie afbeeldingen die we gebruiken. En je daardoor te laten inspireren.

Ik wens je veel inspiratie, rust en vrede met jezelf toe.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *