relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzien

Zoek je een relatie of een one-night-stand? Tips en advies van Loek Knippels

Zoek ik een relatie of een one-night-stand?

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzienNogal wat mensen ken ik die op zoek zijn naar een relatie of juist een one-night-stand. Of zoeken ze eigenlijk een liefdesverhouding, een romance of een vrijage? Dat is lang niet altijd duidelijk wanneer je de regie uit handen geeft. Dan kan jouw scharrel gewoon een avontuurtje worden. Jij hebt immers de regie losgelaten!

Het probleem is: Hoe krijg ik een relatie of een one-night-stand? Het accent komt te liggen natuurlijk op een relatie. Werk aan de winkel. Lees met me mee en kijk of je de tips en adviezen van mij kunt gebruiken.

 

Als je geen tijd hebt, kun je nu ook luisteren naar de podcast van  mijn artikel: je hoeft dan alleen maar te luisteren terwijl ik het voorlees. Veel luisterplezier!


In het artikel wil ik vooral het accent leggen op jouw persoonlijke verantwoordelijkheid. Jouw keuze wordt bepaald door hetgeen jij uitstraalt. Straal je geilheid uit? Wil je vanavond niet alleen zijn? Zoek je naar een toekomstige vader voor je kind? Wil je samen de wereld veroveren? Of wil je een diepgaande relatie met vreugde en verdriet i.p.v. een scharrel of avontuurtje (one-night-stand)?
Dit bepaalt voor een groot deel jouw instelling. Jouw zoektocht vraagt ook om eerlijkheid naar jezelf toe.

Wat wil je echt? Een relatie of een one-night-stand of zoek je intimiteit?

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzienVeel vrouwen voelen zich alleen. Wat zoeken ze dan? Gezelschap of een romance? Nogal wat vrouwen hebben na een negatieve ervaring de man in de ban gedaan. Zo sprak me een weduwe eens aan met de opmerking: “Ik heb de ware liefde geproefd, er komt geen ander meer in mijn huis, maar ik wil wel af en toe gezelschap om me heen hebben!”

Toen ik doorvroeg of ze en nieuwe vriend wilde of een gezelschapsheer, reageerde ze heel oprecht: “Een gezelschapsheer, want dan is het duidelijk dat we niet met elkaar naar bed hoeven!”

 

Wat wil je: een relatie of een one-night-stand?

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzienDoor alle mogelijkheden die er nu zijn, kun je voor jezelf besluiten hoe jij je avond door wilt brengen met een scharrel of avontuurtje . Het hoeft niet meteen een serieuze relatie te worden. Een scharrel kan de tijdelijke spanning bevredigen. Het avontuurtje dat je graag aan wilt gaan, maakt ook stofjes in je los. Er zijn mensen die zelfs ‘verslaafd’ raken aan die stofjes en van het ene avontuur in het andere rollen. Toch wanneer ik daar naar vraag, komt vaak het antwoord: “Ik wil eigenlijk een serieuze relatie maar ik vind niet de ware!”

Oordeel niet te snel. De scharrel, het avontuurtje kan een tijdelijke invulling zijn op zoek naar de ware. De vraag blijft dan wel staan: “Wil ik een relatie of een one-night-stand?”

Ik wil een romance…geen scharrel of avontuurtje!

Romances zijn er echter om doorleefd te worden. Een echte romance herken je niet bij scharrels of avontuurtjes. Dan gaat het vooral om de lust. Bevrediging staat voorop. Daar is niks mis mee.
Bij een echte relatie is er een keuze gemaakt. Iemand kiest jou om wie je bent. Die draagt je op handen. Hierbij gaat het vooral om je persoonlijkheid.

3 tips voor een gezonde relatie

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzienProbeer je voor te stellen dat er enorm veel mensen zijn die naar jou verlangen. Denk in overvloed in plaats van schaarste. Bij schaarste heb je namelijk de neiging om je te binden aan de eerste die komt. Bij overvloed voel je dat je kritischer mag zijn. Je mag kijken zonder dat je meteen een keuze hoeft te maken.

Daarnaast creeer je vanuit overvloed ook een referentiekader. Je kunt afwegen wie werkelijk bij je past. Doordat je niet hunkert naar seks, kun je beter afwegen wie het beste bij je past als type, als mens.
Iemand die de wilde haren kwijt is, kan zich ook makkelijker binden. Iemand die alles nog moet ontdekken, is onrustig. Die zoekt eerder een one-night-stand, een avontuurtje, dan een serieuze relatie. Die is wellicht ook nog erg bezig met carriere maken en wil zich nog niet binden.

Hoe bouw je een gedegen relatie op i.p.v. een one-night-stand?

Vaak vraag ik mijn clienten hoe hun eerste date is geweest wanneer ze op zoek zijn naar een partner. Ik hoor zo vaak verhalen waarbij de vrouw de hele avond babbelt en hij nauwelijks aan het woord komt. Mijn vraag is dan altijd: “Wat weet je nu echt van hem?”
“Niks! Ik was teveel met mezelf bezig vanuit zenuwen!”
Is dit echter wat je wilt? Of wil je juist investeren in die ander? Waarom zou je in die ander willen investeren?

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzien-scharrel of avontuurtjeVraag naar zijn toekomstplannen. Heeft hij een visie waar hij naar toe leeft? Veel mannen gaan zich pas settelen wanneer ze een visie hebben.
Ik hoorde onlangs een ervaring van een vriendin die naarstig op zoek is naar een stabiele relatie. Voor haar was het duidelijk dat ze in Frankrijk wil blijven wonen. “Hoe zie jij dat?”
Daarop antwoordde haar date: “Ik zie me voorlopig niet naar Frankrijk verhuizen, heb al mijn vrienden in Nederland…”

Onmiddellijk droppen zo iemand. Daar zit geen perspectief. En wanneer je het dan toch volhoudt, weet je dat die ander je steeds teleur zal stellen. Hoe lang wil jij jezelf in de kou blijven zetten?
Het uitspreken van irritaties in het begin is belangrijk. Stapel die niet op want na een half jaar kun je daar niet meer mee aankomen. “Waarom heb je dat toen niet gezegd….?” Is dan ook een logische reactie.

Hoge school voor de EROTIEK

“Zorg ervoor dat hij je op lichamelijk gebied kan bevredigen…” zeg ik altijd binnen relatietherapie. En zeker tegen mensen die op zoek zijn naar een partner. Niet tegen mensen die alleen een one-night-stand of avontuurtje zoeken.
Zet seks niet op de tweede plaats. Voor veel vrouwen helaas nog steeds een item. “Och, dat komt later wel weer goed!”
Zo vertelde eens een client me: “Ik heb wat avontuurtjes gehad en de meesten waren prima in bed, maar  niemand wilde zich settelen. Nu heb ik de ware gevonden. Van hem wil ik een kind krijgen. Maar hij is een ramp in bed!”

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzien-scharrel of avontuurtjeIn onze opvoeding hebben we het niet zo meegekregen, maar seksualiteit is meer dan het spel in bed. Het vraagt om inzicht, om ervaring. Je dient jezelf te scholen in nabijheid en intimiteit. Misschien vind je dat te eng. Denk er dan eens over om een massage-cursus te volgen. Niet meteen met je nieuwe partner maar ga naar een cursus waarbij geen partners komen. Dan kun je oefenen in aanraken en aangeraakt worden. Bij een goede massage-cursus leer je ook de lichamen van elkaar lezen.

Ben je al wat meer over je gene heen, dan zou je ook kunnen overwegen om een sensuele massage te ondergaan. Zoek wel naar referenties op internet, want er is veel kaf onder het koren.

Seksueel onbevredigd zijn in een one-nights-stand of avontuurtjerelatie is een veel voorkomend relatieprobleem. De partners zwijgen naar elkaar. Gedogen elkaar en gaan door. Elke passie is gedoofd. Men leeft naast elkaar maar niet meer met elkaar.
Wil je dat? Of wil je juist een gepassioneerde relatie? Zorg er dan ook voor dat jij jezelf schoolt: boeken, cursussen, seksuele opvoeding. De kunst van de erotiek – het verleiden – leren kennen.

Signalen die kunnen leiden tot een contact, ook binnen een avontuurtje…

Oogcontact is anders bij een one-night-stand – een avontuurtje – dan bij een zoektocht naar een serieuze relatie. Toont de persoon in kwestie belangstelling voor je persoonlijkheid. Is die persoon geinteresseerd in je verleden, en je toekomst, maar ook in je passies, je angsten. Daarnaast ook belangstelling voor je geheimen. Wat is jouw motivatie in het leven? Kun je wat vertellen over je dromen?

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzien-scharrel of avontuurtjeKnuffelen maakt oxytocine vrij,Ook bij een one-night-stand of avontuurtje gebeurt dit natuurlijk!
Knuffel dan ook veel met elkaar. Het is heerlijk dat je partner tijd met je wil spenderen. Je ziet dan dat hij jou verkiest boven alles. De ander wil dan ook affectie tonen in het openbaar.
Niets is zo mooi dan je partner vol trots over jou te horen praten. Daarnaast is de ideale partner iemand die luistert naar jouw behoeften. Maar ook iemand die niet te lang boos blijft op jou. Doet hij dat wel dan kan dat te maken hebben met koppigheid, onzekerheid of iemand die de controle wil houden.

Tijd voor een serieuze relatie

Jij hebt behoefte aan een serieuze relatie. Ok dan is er werk aan de winkel.
Wat wordt jouw strategie: daten, contactadvertenties, uitgaan, spontane ontmoetingen?
Let wel, verlies je tijd niet aan gebabbel in het begin, maar VOEL of die persoon voldoet aan jouw beeld van de ideale partner. Begin dan meteen met investeren in die ander: wat wil je weten over die persoonlijkheid (zoals het verleden, toekomst, passies…etc). En sta jezelf toe om geen tijd te verliezen door nogeens af te spreken terwijl je in je hart allang weet dat hij het niet wordt.

Wees eerlijk naar jezelf.
Zet je profiel van jouw ideale partner op een rij.
Daarna projecteer je jouw profiel op je schotelantenne. Die schotel bevindt zich rondom je navel. Van daaruit zend jij jouw boodschappen de wereld in. Anderen zijn afgestemd op die schotel. Zet je echter alleen geilheid, of zin in een avontuurtje op je schotel, dan zul je dus ook scharrels en avonturiers aantrekken.
Zet je daarentegen een gedegen relatie vol passie en verantwoordelijkheid op de schotel, zul je die ook aantrekken.
Ik vergelijk het weleens met het willen aanschaffen van een auto.

Aanschaffen van jouw auto – op zoek naar jouw relatie

relatie-gevoelsleven-buitenkant-ontzien-scharrel of avontuurtjeJe wilt graag een andere auto. Meestal begin je dan met jezelf informeren. Je haalt wat brochures op bij de garage. Dan wordt duidelijk of je het financieel aan kunt of dat het toch een tweedehandse wordt.

Het budget is bekend. Nu ook het model. Zelfs de kleur is duidelijk. Maar je wil eerst nog op vakantie voordat je tot aanschaf overgaat.
Je rijdt met vrienden naar je vakantiebestemming en wat zie je onderweg? Alleen maar jouw automerk en in jouw gewenste kleur!

Wat doet dus je onderbewustzijn? Je onderbewustzijn focust zich op hetgeen jij diep van binnen wilt. En waarvan jij je bewust bent. Het selecteert alle andere merken en kleuren weg.
Maar nu doe je dit niet. Je gaat met jouw budget naar de garage en de eerste beste goede verkoper weet jou die auto te verkopen die hij in de garage heeft staan. Niks eigen keuze! Jouw keuze wordt bepaald door de ander (de verkoper in dit geval)
Zo gebeurt het ook bij jouw zoektocht naar een serieuze relatie. Goed voorbereid zijn, is dan ook het halve werk.
Succes in je zoektocht op weg naar je authentieke liefdevolle relatie.

Resumerend: Mijn Relatie-Project

Ten eerste:   Maak een profiel van de gewenste partner die je zoekt;
Ten tweede: Zet in het profiel ook gegevens als: afstand t.o.v. elkaar, bereikbaarheid;
Ten derde:    Maak je profiel zo concreet mogelijk wat betreft uitstraling: sportief, jeugdig, wijs, ervaren;
Ten vierde:    Geef aan dat overeenkomsten belangrijk zijn: intellect, afkomst, respect, acceptatie, geduld etc;
Ten vijfde:      Projecteer al deze gegevens op  je ‘schotel-antenne’ en stuur die de wereld in.

Relatie of one-night-stand is nu duidelijk

En dan begint het pas. Elke reactie leg je voor jezelf langs deze meetlat.  Twee vragen zijn dan belangrijk:
Ten eerste:   Voldoet hij/zij aan mijn profielschets?
Ten tweede:  Vind ik het de moeite waard om een volgende stap te zetten? Zo ja, waarom? Zo niet, waarom niet?

Dan begint het aftasten tijdens de eerste ontmoeting. Het blijft belagrijk dat je werkelijk aftast, invoelt, aanvoelt en luistert naar je intuitie. De eerste indruk kan bepalend zijn. Voel je dat je de persoon in kwestie niet ziet zitten, investeer dan niet verder in hem/haar, maar bedank hem/haar voor de moeite. Je wilt de ander niet kwetsen (acceptatie en respect is immers belangrijk voor je) zeg dan eerlijk waarom je niet een volgende stap wilt zetten. “Ik voel niks bij je” of “Er is geen klik” maar nog duidelijker kan zijn “In mijn profielschets had ik een ander beeld en jij voldoet daar niet aan!”

Nooit aan een ‘dood paard blijven trekken!’

Dan ben je eerlijk en open. De ander kan daar wel of niet iets mee doen. Dat staat echter los van jouw proces om te komen tot een eerlijke, gelijkwaardige relatie.
Mag ik je veel succes toewensen in jouw avontuur. Vergeet echter niet dat jij de regisseur blijft van jouw leven en geef dan niet meteen de regie uit handen. Jij hebt immers een profielschets gemaakt en die gebruik je als leidraad voor jouw zoektocht.
Het avontuur kan beginnen. Alle succes. Laat eens weten hoe het verlopen is.

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *