Wanneer de seks is gedoofd!​

Wanneer de seks is gedoofd!​

Tijdens mijn therapie-werk kwamen veel partners met eenzelfde opmerking zoals: ‘Het is sinds een tijd niet meer avontuurlijk en sprankelend tussen ons’. Is dat normaal?’ (de seks is gedoofd!)

De magie van de relatie om te voorkomen dat de seks dooft!

Soms kun je na jaren het gevoel hebben dat de magie wat uitgewerkt is. Maar waar heeft dit mee te maken:

  1. Vaak heeft dit te maken met gebrek aan energie steken in de relatie. Een relatie is namelijk hard werken, bijvoorbeeld: tijd nemen voor elkaar, samen leuke dingen doen, investeren in nieuwe ontwikkelingen, zoals samen een cursus volgen en er niet van uitgaan dat alles vanzelf gebeurt.
  2. Seks is een mooi ontmoetingsmoment wanneer je er beiden van kunt genieten en wanneer je tijd neemt voor elkaar. Als voorbeeld vertelde een cliente het volgende: ’We vrijen wel maar het is gewoon niet leuk, ik tel de schrootjes van het plafond en bij 15 is alles weer voorbij….ik lig als een vod in bed, hij heeft zijn ontspanning gehad…dit vind ik echt niet fijn!’  Met als gevolg dat de seks gedoofd is!Als de seks is gedoofd

Hogeschool voor de erotiek om de seks boeiend te laten zijn!

Ik weet zeker dat veel vrouwen zich in deze cliente herkennen. Vrijen hebben we niet geleerd en er bestaat geen hogeschool voor de erotiek.

Het wordt tijd dat we werkelijk investeren in seks door stil te staan bij het eigen lijf, zoals:


1. waar heb je behoefte aan (knuffelen, strelen, kussen)?
2. ook je richten op de ander: ‘waar heeft die behoefte aan?’

Het kennen van elkaars behoefte kan een eerste stap zijn in het herstel van de seksuele aantrekkingskracht.
En soms kan het nodig zijn om jezelf te trainen binnen je relatie in seksuele vaardigheden en kan het deelnemen aan een workshop, waarbij intimiteit en communicatie centraal staan, een uitdaging zijn.
Ga eens op onderzoek uit. Daarbij wijs ik je graag op mogelijkheden. Neem daarvoor contact met me op.

Wanneer de seks is gedoofd in je relatie, kijk dan naar onze workshop waarbij we vertrekken vanuit jouw hulpvraag.

Wat kun je verwachten van zo’n workshop?

  1. We gaan terug naar jouw geboorte-moment: is er naar jou uitgekeken? Ben je in een liefdevolle relatie verwekt? Deze twee uitgangspunten vormen namelijk de basis van jouw sexuele ‘geboorte’ .
  2. Wanneer je echter geboren bent vanuit een niet-liefdevolle relatie (een verkrachtng is daarbij het meest extreem) of wanneer er niet naar je uitgekeken werd, begint je seksuele ‘ geboorte’ al met een achterstand.
  3. We gaan met elkaar op zoek naar nieuwe affirmaties opdat jij jouw seksleven een nieuwe impuls kunt geven waarbij eigen-waarde en zelfliefde heel belangrijk is.
  4. Na zo’n workshop ga je beter en speelser om met je seksualiteit en heb je geleerd dat er niks geks of vies is binnen jouw seksuele relatie, hooguit een beperking in je hoofd. Dat wat je niet gewend was, krijgt nu ruimte en leer je te experimenteren met nieuw gedrag. (of volg een love ritual bij mijn collega )
  5. De seks is niet langer gedoofd maar maakt een wezenlijk deel uit van je relatie en leven.
    wanneer de seks gedoofd isEindelijk gelukkig…alles is mogelijk!

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook mijn video

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *