het roer moet om 4

Het roer moet om! Boerenprotest, coronavirus…een waarschuwing aan ons? Video-interview met Mr. Corona.

Het roer moet om!
Boerenprotesten, Coronavirus…een waarschuwing aan ons? 

Nederland werd de laatste maanden gemanipuleerd en geintimideerd door de boerenprotesten. Een goed proces waarbij het hoofdmotto wordt voor ons allemaal: Het roer moet om!”

Zijn we allemaal bereid om naar onszelf te kijken of blijven we wijzen?
Je weet wat er gebeurt bij het wijzen? Een vinger wijst naar de ander en drie vingers wijzen naar jezelf. Tijd dus om ook naar je eigen bewustwording te kijken en niet klakkeloos je laten intimideren door wat je ziet in de media.

Wat wil ik?

“Wat moet ik doen om voor elkaar te krijgen wat ik wil?”
Deze vraag legde een vriend mij vandaag voor. Ben je werkelijk bereid alles te doen om dat te bereiken wat je zo graag wilt bereiken? De meesten van ons haken al af bij een eerste teleurstelling. Anderen laten het afweten nadat ze 10 pogingen gedaan hebben. En jij? Wanneer haak jij af?

De vraag riep meteen allerlei reacties bij me op. Ik ben naar buiten gegaan, heb kort in de moestuin gewerkt. Handen in de grond en geluisterd naar wat zich in mijn binnenste afspeelt. Daardoor raakte ik steeds verder verward.

En dan die vraag over het lezen van de menu-kaart. Hoe treffend en wat ben  ik geschrokken.
Hoe lees jij de menukaart in een restaurant? Van links naar rechts of van rechts naar links?

De menukaart

Wanneer je de kaart van rechts naar links leest, kijk je dus eerst naar de prijs en dan pas naar het gerecht.
Lees je echter de kaart van links naar rechts, dan lees je eerst het gerecht – wat is het – wat zit er allemaal in en hou ik daar van – en dan zie je de prijs. Die kan meevallen of tegenvallen. Je hebt de keuze al gemaakt omdat je juist van dit gerecht houdt.

 

Wanneer je nu leest van rechts naar links, ga je concessies doen. “Oh dat ik niet zo’n duur gerecht….dat neem ik, ai er zit wel iets in waar ik niet van hou….wat kan ik nog meer kiezen….oh dit is nog voordeliger en een gebakken ei met ham vind ik ook lekker!”

 

En je bestelt.

Bestel je nu wat je echt zou willen eten of doe je een concessie?
Eet je nu wat het meest goedkoop is in het restaurant?
Wie heeft gewonnen? De zuinige in jou of de lekkerbek?

We draaien het nog een keer om: je leest van links naar rechts.
“Gebakken garnalen met veel knoflook lijkt me heerlijk….oh dat is wel bijna het duurste gerecht,,,,maar ik vind het wel het lekkerste wat op de kaart staat!”
Wat gebeurt er nu met je? Je bent blij, enthousiast over je keuze en je gaat vol overgave aan je verrukkelijke gerecht beginnen waarbij jij je laat verrassen.

“Dit smaakt echt goddelijk. Heb dit nog nergens zo lekker gegeten!”
Je hoeft het bovenstaande maar bewust te worden. Zo krijg je precies wat je wilt!

Terug naar de protesten

Boeren begonnen heel ludiek in Den Haag waarop veel sympathie ontstond voor de boeren. Weingen echter gingen zich verdiepen in hun manifestatie. De politiek kwam in beweging en politici lieten zich horen. Veel one-liners en wollige woorden.  Er werd van alles beloofd. Nagenoeg iedereen was enthousiast maar de kool en de geit werden ontzien. “Die arme boeren toch, de ene regel na de andere regel, dat houdt toch niemand vol?”

Daar was iedereen het mee eens. Toch hoorde ik slechts van een enkeling dat het roer om moest. We kunnen niet langer zo doorgaan en de aarde uitputten. Teveel dieren op elkaar stapelen waardoor er wel ziektes moeten ontstaan. Veel te grote stallen bouwen, die van het fundament tot de nok eigendom zijn van de bank en waarvoor de boer zijn hele leven krom moet liggen. Hij wordt opgezweept om groter te denken, meer en meer. Nooit wordt er gezegd: “Zo is het genoeg!”

Ewald Engelen: het roer moet om!

Ik las vandaag een mooi artikel van prof. Ewald Engelen. Dit artikel wil ik integraal opnemen in mijn verhaal omdat hij de moed heeft zich uit te spreken. Wat hij zegt raakt me enorm. Dit is een echte revolutie, een ommekeer. Hier gaat echt het roer om! Lees maar mee met mij en voel wat er in jouzelf gebeurt: word je geraakt, boos of blij? Herken je wat hij beoogt? Hoe zou jij jouw mening willen onderbouwen nu je dit leest zonder het af te doen als lariekoek. Hij betoogt dat het roer om moet en geeft een alternatief in denken en doen.

Nederland is corrupt

Coronavirus komt…

En opnieuw worden we massaal wakker geschud, het roer moet om, dit kan zo niet langer doorgaan. We verpesten en verzieken alles voor onszelf en zeker voor de toekomst van onze kinderen.
Wie ligt er wakker van? Wie wordt door dromen en demonen achtervolgd?
De televisie waarschuwt ons elke dag. De minister-president spreekt ons toe, zelfs de koning komt uit zijn ivoren toren om het volk te waarschuwen. Iedereen is in rep en roer. Het virus eist namelijk veel mensenlevens en alles moet wijken. Niet alleen Nederland, maar heel Europa, gaat op slot.

Ontwaak!

Hoe ontwaakt een mens normaal?
Een simpele vraag. Ga voor jezelf eens na hoe jij ontwaakt: je ontwaakt van nature op een bepaald tijdstip, terwijl een ander een wekker nodig heeft of het geroep van een partner onder aan de trap dat het tijd is om op te staan.
Hoe ontwaak jij? Uit jezelf of heb je een hulpmiddel nodig?
Ontwaken is het eerste proces dat in ons dient plaats te vinden. Daarna kun je pas vanuit bewustwording aan de slag. Je kent ongetwijfeld de opmerking: “Hij liep slapend door het kantoor!” of “het leek wel een zombie hoe hij hier rondliep, zich nergens van bewust!”
Ik denk zelf, dat zeker 70% zo rondloopt in het dagelijks leven.  Vanuit de volgende gedachten:
“Het zal mijn tijd wel duren!”
“Je hebt toch niks in te brengen, wat kan ik nou veranderen?”
“Het zijn altijd de groten die alles voor ons bepalen, wij hebben niks te zeggen!”
“Op mijn mening zit niemand te wachten…”

Wijsheden en slimme zakenlui

Het virus zijn we nog niet de baas. Toch worden er volop alternatieven aangedragen. Lang niet al die aanreikingen zijn zinvol of helpen, sommigen zijn ronduit belachelijk en andere zijn levensgevaarlijk.
Welk middel zal het redden? Wie zal de wereld veroveren met een vaccin? Is een vaccin werkelijk nodig?
Handige  zakenlui spelen in op het tekort aan mondmaskers, veilige kleding. En durven woekerwinsten te maken. Nagenoeg niemand tikt hen op de vingers want men wil verlost worden van het virus.
Stel nu eens voor – alleen in je fantasie – dat dit virus tegen ons zou kunnen praten. Wat zou het virus ons dan te vertellen hebben? Ik noem het virus Corona.

Corona vertelt…Interview met de meest gewraakte persoon

“Kun je me vertellen waarom jij naar de aarde kwam Corona, immers elk wezen heeft een doel en een functie om te leven. Wat is toch jouw doel Corona?”
“Ik ben gestuurd door de bewaker van hemel en aarde…het gaat aan alle kanten mis hier op aarde en niemand schijnt zich er iets van aan te trekken.

Allerlei mensen op hoge posities houden de touwtjes in handen en denken alleen aan ‘meer en meer’ en ze noemen dat een gezonde economie.

 

De menselijke maat is volledig weg. De Schepper heeft jullie de verantwoording gegeven voor de aarde maar jullie kunnen deze verantwoording niet aan. Jullie willen alleen maar meer, meer consumeren en daarvoor moet alles wijken.
Er is geen ontzag meer voor het essentiele in het leven, het leven zelf. Hoe het ontstaat en hoe je ermee dient om te gaan. Je dient het te behandelen als jouw tempel. Jullie hebben er afvalverwerkingsbedrijven van gemaakt!

Maar waarom zo rigoureus?

“Maar moet je dan zo huishouden, door zoveel mensen te doden en alles lam te leggen?”
“Jullie willen maar niet ontwaken. Wij konden dit niet langer aanzien hoe jullie alles uitputten en de ene crisis na de andere crisis over je afroepen.

“Jullie zijn zo hardleers, willen blijkbaar niet het beste voor jezelf, maar nemen genoegen met namaak en pseudo-geluk. Jullie rennen zonder het doel te weten…..als kippen zonder kop.

 

“En over kippen gesproken! Wie heeft het recht om zoveel kippen op elkaar te duwen dat leven nagenoeg onmogelijk is? Wie heeft dit idiote plan bedacht? Wederom alleen zij die snel veel willen verdienen en geen verantwoording wensen af te leggen over het welzijn van dier en mens.
“Jullie zijn massaal ontspoord….de weg kwijt! Ik moest wel naar de aarde komen en jullie hardhandig wakker maken…..”

Waarom dan je pijlen richten op de ouderen?

“Ik begrijp je zorgen, maar het is zo pijnljk om te zien dat vooral oudere, deels zieke mensen, dit moeten ontgelden. Waarom trek je dan niet aan de bel bij de machtshebbers?

“Denk je nu echt dat de machthebbers dit in de hand hebben? Ze doen wat de massa wil omdat jullie economie gebaseerd is op ‘hebben-hebben’ en niet op ‘zijn’ .

 

“jullie zijn de domste creaties op aarde, er is geen dier die het eigen nest zo leegrooft en vervuilt als jullie en toch voelen jullie je boven de dieren staan. Jullie arrogantie kent geen grens, alsmaar meer en meer, jullie laten modekleren maken in erbarmelijke situaties en werken zo mee aan de uitbuiting van arme mensen. En niemand staat op, ja misschien een enkeling zoals jullie Floortje Dessing, maar zij is een grote uitzondering. Waren er maar meer Floortjes, dan zou ik niet eens af hoeven te reizen naar de aarde!

Het roer moet om en wel direct en radicaal!

“Wat dient er echt te veranderen dan?”
“Geef het woord mens en menselijkheid weer inhoud. Plaats het voor al jullie acties en je zult merken dat het bewustwordingsproces kan beginnen. Dan spreek je voortaan over een humane economie, over menselijke normen en dieren op een humane manier behandelenevenals Moeder Aarde. Je gaat alles zien als levend, bezield en als schepsels die vreugde komen brengen…..”

De straf van Adam en Eva overvleugelt ons

“We verloochenen dus onze oorsprong als Adam en Eva?

“Het is een mythisch verhaal, maar Adam en Eva waren dan ook de eerste rentmeesters op aarde. Ze mochten alles gebruiken, niet oppotten of vernielen. Alles stond ten dienste van hen. Ze wilden echter meer…..en meer. En dat hebben ze moeten betalen doordat ze weggestuurd werden uit het paradijs.

 

“Het duurt niet lang meer of jullie worden massaal weggestuurd van Moeder Aarde omdat jullie de verantwoording niet aan kunnen. Er gebeuren sinds mijn komst mooie dingen: soldariteit, pure liefde en betrokkenheid zijn weer actueel. Het humane staat nu op de voorgrond, maar ik ben zo bang dat het snel voorbij zal zijn wanneer jullie mij verjaagd hebben of als onwenselijk persoon de grens over hebben gezet!

Jullie zullen mij verslaan, maar hebben jullie ook gewonnen?

Het roer moet om en dat begrijpen de meesten nu wel!”

“Loek, wat ben je naief! Mensen willen niet lijden, mensen kiezen voor gemak en zijn erg ego-gericht. Als ik het maar goed heb, de ander zal me worst wezen!  Wanneer jullie mij verslagen hebben, gaan jullie gewoon door op de oude voet alsof er niks gebeurd is en zijn alle doden niet meer dan een feit. Jullie zijn dan allang vergeten waarom dit moest gebeuren.

De aarde moet gered worden. Jullie Prinses Irene, uitgelachen en belachelijk gemaakt, is als Lichtwerker ontkend. Toch heeft zij altijd gelijk gehad. En zo zijn er nog velen die signalen gaven. Ze klopten echter aan gesloten deuren. Mansholt meende zijn beleid destijds goed, maar het werd een gedrocht en aan het einde van zijn leven gaf hij dit toe, niemand geloofde hem nog.

 

“Jullie zijn allemaal ‘ongelovige Thomassen’ waarbij de ogen pas opengaan wanneer de dood op de stoep staat, maar dan is het te laat!  Ik heb jullie op een harde manier wakker gemaakt. Het is nu aan jullie om bewust te worden. Om daadwerkelijk te werken aan een humane economie waar plaats is op een gezonde manier voor mens en dier en waarbij Moeder Aarde geheiligd wordt en ontzien zodat ze weer kan genezen en er kan zijn voor het welzijn van jullie!” 

Het roer moet om – bang, onzeker of strijdlustig?

Terug naar het uitgangspunt: het roer moet om!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *