Tweelingziel in contact04

Mijn Tweelingziel in contact….illusie of werkelijkheid? ( 5 minuten om je zielenmissie te herkennen)

Mijn tweelingziel in contact…illusie of werkelijkheid?
Vijf minuten om jezelf en je tweelingziel te herkennen.

Tweelingziel in contact04

Je kunt geen boekhandel voorbij lopen of je ziet wel een boek over een tweelingziel in contact met jou. Het fenomeen heeft me altijd aangetrokken. Wie is dan toch mijn tweelingziel? Uit wetenschappelijk onderzoek weten we wel dat er regelmatig een dubbele eispitsing heeft plaatsgevonden. Soms is een van de eitjes niet tot ontwikkeling gekomen en blijft als versteende vrucht achter.

Is dat dan een tweelingziel? Het fenomeen ‘tweelingziel’ gaat echter verder. Er worden lessen toegeschreven aan tweelingzielen. Je kunt kenmerken van tweelingzielen vinden op internet. Maar daarmee is er nog geen duidelijkheid.

 

 

Heb ik ervaring met een tweelingziel in contact?

Waarschijnlijk wel, heb die echter nooit zo genoemd. Ga even met me mee terug in de tijd.
Mijn zus is precies een jaar jonger. Ik heb met haar tot mijn 17e – 18e levensjaar een intensieve band gehad. Door de komst van haar lief (haar vrijer) werd de band bruut verbroken. Daar heb ik lange tijd last van gehad. Ze was er niet meer voor mij en ik kon er niet meer voor haar zijn.

Wat was dan onze speciale band? We groeiden samen op in een gezin met tien kinderen. Wij hoorden tot de jongste vier. Juist met haar was de band intens. Alles deelden we met elkaar. Zelfs de ontdekking van het man-zijn, vrouw-zijn bespraken we met elkaar. Vooral stonden we stil bij de gevoelens waarmee dat allemaal gepaard ging. Bij niemand konden we terecht, alleen bij elkaar.

Is dit dan een tweelingziel – contact? Ik denk het niet terwijl de band heel intens was en we veel gelukzalige momenten met elkaar beleefd hebben.

Emoties delen – typisch een Tweelingziel – gewoonte

Mijn zus en ik deelden alles met elkaar. Als werkstudent ging ik elke vrijdagavond samen met haar kantoren schoonmaken. We werkten erg hard en maakten te weinig uren. Daarop besloten we het wat rustiger aan te doen. Door af en toe een uur onder het bureau te gaan zitten en met elkaar te praten over onze ervaringen. Twee jonge mensen naarstig op zoek naar de liefde.

Zij vond de liefde van haar leven. Ik keurde hem volledig af. Daarmee was er tevens een einde gekomen aan onze intieme band van delen en nabijheid.
Een einde zo resoluut, dat alleen pijn erop volgde. We lieten elkaar los en ieder ging de eigen weg.

Tekens zien – Tweelingziel in contact ervaart dat

Tweelingziel in contactMet een andere vriend – die wellicht wel mijn tweelingziel was – had ik andersoortige ervaringen. We spraken over symbolen en hun betekenis. Elke ontmoeting met hem was diepgaand en we kwamen thuis bij elkaar. Niets was ons te gek of vonden we vreemd. We gingen op onderzoek uit.

Zo gingen we een keer naar Tiel waar Jomanda haar wekelijkse bijeenkomsten had. Samen zaten we in de zaal en we zouden ons afstemmen op hetgeen er stond te gebeuren. Mensen zagen van alles, wij zagen niks. We zagen hysterici, goedgelovigen die van alles op zichzelf projecteerden wat Jomanda vertelde.

 

Jomanda en haar gaven

Natuurlijk heeft deze vrouw een gave. Elk mens heeft immers naast de vijf zintuigen ook de beschikking over vijf para-zintuigen.

En zolang wij para-zintuigen bovennatuurlijk noemen en er extra waardering voor hebben, blijft dat para-gevoel bijzonder terwijl het juist heel gewoon is. Met als gevolg dat er nog steeds veel bewieroking gaat naar deze paranormale mensen.
Tekens zien, tekens ervaren kan echter iedereen. Dat vraagt om afstemming en afspraken met je onderbewustzijn. Jij bent en blijft immers de regisseur van je leven. Anderen kunnen dat niet worden.

Afspraken met symbolen vanuit de tweelingziel – gedachte

Tweelingziel in contact03Herman (de voormalige huisarts uit Nieuwendijk en vriend voor meer dan 25 jaar)  en ik maakten afspraken om bepaalde symbolen als ons ankerpunt te zien. Voor hem waren dat een kabouter, een uil. Voor mij was het een hertje. Daarop spraken we af dat deze symbolen ingezet werden bij existentiele vragen en problemen.

Hartverwarmend en confronterend waren dan ook de momenten dat de symbolen zich lieten zien aan ons. Een ervaring wil ik graag met je delen.

Herman adviseerde mij om in mijn dagboek het gebouw te tekenen waar naar ik op zoek was. Een gebouw waar we met groepen zouden kunnen werken en waar tevens Herman met zijn vrouw bij zou kunnen wonen. Al snel droomde ik over een U-vormig gebouw. In onze ontmoeting wees Herman mij erop dat de U-vorm een hoge energie-graad heeft. De energie wordt als het ware vastgehouden door de vorm van de U.

In mijn dagboek tekende ik het U-gebouw. Hierop antwoordde Herman mij enkele dagen later: “Je hoeft nu niks te doen, die U komt gewoon onverwachts op je weg! Geef het aan de kosmos!”

Tweelingziel in contact met onverwachte ontmoetingen

Samen zaten we op een terras in Lamastre in de Ardeche. “Zullen we een lot kopen om onze droom werkelijkheid te laten worden?” grapte Herman. Bij de krantenkiosk zag ik ook een tijdschrift liggen over grote statige gebouwen. Dat nam ik mee. Herman had zijn kraslot.

Tweelingziel in contact06Terug op het terras kraste Herman de cijfertjes weg….10 Franse francs gewonnen. Ik bladerde door het blad en zag tot mijn stomme verbazing mijn tekening werkelijkheid worden. Daar stond het U-vormige gebouw, precies zoals ik het getekend had.

“Ga kijken en voel of het voor ons bestemd is….daarna ga ik zeker ook een keer met je kijken” was zijn reactie. Allebei blij, ook verbaasd. “Ja, de kosmos werkt met ons mee…” was zijn reactie.

Het gebouw was te duur. Daarom lieten we het lopen en vonden enkele jaren later een kleiner gebouw. Waarop  vrienden reageerden. “Dit is het, het is niet te groot en goed te behappen voor hetgeen jullie willen doen”. Het was echter geen U.

 

De energie van de U

Tweelingziel in contact02“Maar je zegt er wel U tegen…” zei een vriendin. En daar lieten we het dan maar bij. We zeiden er U tegen. Herman was inmiddels ernstig ziek geworden en zou niet meer meegaan om eventueel daar ook te komen wonen. Uiteindelijk werd dit gebouw onze ondergang en ons afscheid van Bourgondie. We hebben een zware les gehad en die ook geleerd. “Doe nooit concessies aan je spirituele lessen en blijf jezelf trouw!”

Waar was onze tweelingziel – gedachte nu? Weg? Herman lag in een verpleeghuis en bij elk bezoek informeerde hij naar de stand van zaken. Lange tijd bleef ik geloven dat we het zouden redden. Hij boezemde mij ook moed en vertrouwen in. Ons plan was namelijk in ons gezamenlijke brein geboren.

“Een plek om te werken aan jezelf en je afscheid voor te bereiden naar de andere dimensie…”
Het is er nog niet van gekomen!

Afscheid van mijn tweelingziel contact

Angst overheerste toen duidelijk was dat Herman het tijdelijke met het eeuwige zou verwisselen. De ontmoetingen bleven zinvol, steeds het gevoel hebben bij elkaar thuis te komen.

Hij noemde mij “Sunny Boy” omdat ik de zon in zijn leven gebracht had. We waren zo intens met elkaar verbonden, dachten hetzelfde op het juiste moment. Zagen ontwikkelingen voortijdig en fantaseerden samen over een betere wereld. Een wereld vanuit verbondenheid, een wereld waar materie niet het doel was, maar bewustwording.

Gescheiden en toch samen

Bij zijn crematie kwam een bekende van Herman naar me toe. Hij had het geestelijk testament van Herman bij zich: al zijn verhalen en gedachtenspinsels op enkele diskettes. “Geef dit aan Loek omdat hij de enige is die het op waarde kan schatten” had Herman tegen hem gezegd. Daar stond ik met het geestelijk erfgoed van mijn tweelingziel.

En Herman? Die is dagelijks hier aanwezig. Een kleine urn op de schouw in de salon herinnert aan mijn tweelingziel.

Opvallende kenmerken van de tweelingziel in contact

Ten eerste is er de herkenning naar elkaar. Tevens zie je ‘liefde op het eerste gezicht’. In mijn geval de telepathische verbinding die we samen hadden en soms nog hebben, vind ik indrukwekkend. Op hetzelfde moment komen signalen wanneer ik aan hem denk.

Ten tweede de spirituele ontwaking die we samen hebben doorgemaakt. En onze kijk op het leven zou ik hetzelfde noemen. “Je verzamelt ervaringen en geen materie hier en je probeert het leven te doorgronden!” was ons uitgangspunt.

Ten derde wisten we beiden in ons gesprek over een Hoger doel, waar we het over hadden. Ik moest wel wennen aan zijn anti-Christ mentaliteit. Hoewel we duidelijk hadden dat een hogere energie onze bestemming was. Een totale energie van waaruit we de evolutie kunnen waarnemen en waarbij we zelf een onderdeel zijn. We zijn boodschappers, lichtdragers om hier op aarde anderen uit de duisternis te trekken door hen een spiegel voor te houden.

Zin en betekenis

Herman deed het op zijn manier, ik op de mijne door trainingen en workshops te verzorgen. Centraal in die workshops staat steeds: ‘Hoe geef ik zin en betekenis aan mijn leven?’

We konden elkaar werkelijk alles zeggen. En we voelden ons compleet bij elkaar. Nu zijn we gescheiden maar toch samen door de symbolen die onze verbondenheid uitdrukken.

Beiden weten we dat we een zielsbestemming hebben. En dat we lessen te leren hebben van elkaar. Wetende wat onze waarheid is en daar geen concessies aan doen. Dat valt soms zwaar. “De mens is co-creator en dient zijn droom waar te maken, wat anderen daar ook van mogen vinden. “Trouw zijn aan je zielsbestemming!” noemde Herman onze opdracht.

Eenzaamheid en echte liefde

“Wie de eenzaamheid niet kent, kan niet echt liefhebben” aldus Johan Verminnen, zanger en liedschrijver. Weten dat liefde zonder vrijheid geen echte liefde is. Daarbij wisten we ons totaal te verbinden met elkaar en toch onszelf te blijven. We versmolten niet samen omdat er geen seksualiteit tussen ons was. De platonische relatie was het uitgangspunt. Daarbij wisten we dat geluk in jezelf zit en niet bij de ander gezocht moet worden. Weten wie je bent en van daaruit die ultieme verbinding aangaan, zonder elkaar op te eisen. Dat was ons tweelingzielen-gevoel.

Heb jij ook een tweelingziel contact in je vriendenkring?
Hoe ervaar je het  tweelingziel contact?
Hebben jullie ook symbolen die voor jullie werken?

Laat het me eens weten en voel hoe sterk die verbondenheid door kan werken in het belang van jullie beiden en de wereld. Deze gebundelde energie kan helend worden aangewend voor grotere projecten, die verderreiken dan jouw kleine ego.

Boodschap vanuit het tweelingziel contact

Tweelingziel in contactVeel tweelingzielen hebben namelijk een zielenmissie die vormgegeven mag worden. Het loont dan ook de moeite om naar je Innerljke Stem te blijven luisteren. Op dit moment heb ik contact met een geweldige architecte die me uitdaagt om mijn ideale centrum te ontwerpen en alsnog vorm te geven.

Er is echter een stemmetje (het verstand) dat als duiveltje optreedt en mij steeds terugfluit.
“Je hebt je tijd gehad!”
“Waar begin je nog aan op jouw leeftijd?”
“Wie zit er nu op zo’n holistisch centrum te wachten?”

Hertje zoekt me vaak op!

Maar dan komen de signalen op het pad: het hertje in de tuin keert geregeld terug. Nu niet om de rozenknopjes op te eten, maar alleen even langs te wandelen. En elke keer zie ik daarin een signaal van Herman.  “Het komt goed!”
Als ik dan vraag: “Wat komt goed, is het symbool weer verdwenen, het bos in.”

Nu heb ik nagenoeg dagelijks contact met de architecte die me alleen maar aanspoort en bemoedigt om mijn idee te tekenen: het is een proces van de Vijfster of de U-vorm. Ik ben er nog niet uit welke vorm op dit moment vraagt om creatie. Het liefst zou ik hulp willen bij de vormgeving in 3D. Ik heb daar echter geen ervaring mee, jij wel? Laat het me weten s.v.p. Want de plek dient mogelijkheden te geven aan meer mensen dan ik alleen. Het wordt een ‘cultuur-eilandje’

Tweelingziel contact en het cultuur-eilandje

Een cultuureilandje is een plek waar alternatieven mogelijk zijn. Alternatieven op het gebied van wonen, leven, werken en duurzaamheid. Het dient een voorbeeld te zijn voor de directe omgeving maar ook een signaal naar de samenleving toe. Mensen kunnen er komen ‘afkijken’, zich opladen en nieuwe ideeen vormgeven waarmee ze verder kunnen in het eigen leven.

Workshops zijn veelal ‘ontwaak-momenten om te komen tot bewustzijn’ om van daaruit te gaan werken aan een ‘nieuwe wereld, een nieuwe werkelijkheid’ beseffende dat je aan het einde van je leven niks mee kunt nemen, alleen ervaringen.

Binnen het holistische centrum worden diverse workshops aangereikt waarbij jouw idealen, je droom aangewakkerd wordt om die vorm te geven. Maar ook worden beperkende overtuigingen losgelaten die jouw creatieproces in de weg staan. Het kan tevens een plek worden waar jongeren op een andere, meer holistische manier, leren en bouwen aan hun toekomst.

Jij bent nieuwsgierig geworden, merk ik!
Misschien heb jij  al ervaring in het maken van modellen in 3D, neem dan contact met me op.
Of je kunt me in contact brengen met een idealistische investeerder, of mede-bewoner: twijfel niet en mail me:
loekknippels@het-ihc.nl

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *