Verandering is onvermijdelijk - persoonlijke groei is een keuze! 6

Verandering is onvermijdelijk – Persoonlijke groei is een keuze! Gun jezelf 5 minuten, instructievideo (10 minuten)

Verandering is onvermijdelijk – Gun jezelf 5 minuten
Persoonlijke groei is een keuze! Met instructie-video

Vast ook meegedaan met ‘goede voornemens’ voor het Nieuwe Jaar enkele maanden geleden? Je beseft maar al te goed dat verandering onvermijdelijk is en dat persoonlijke groei een keuze is!

Kijk gewoon even naar het nieuws: je wordt opgeschrikt door de agressie wereldwijd. Er moet iets gebeuren. De wereld staat in brand! We worden ‘geleefd’ door alle regels en wetten i.v.m. het virus. Sommigen deskundigen worden niet gehoord en men luistert alleen naar de regering. Die schrijft ons voor hoe we mogen leven.

Je kunt aan de zijlijn blijven staan, of meedoen met het doemdenken, of juist kiezen voor een alternatief. Juist tijdens een crisis worden mensen ook vindingrijk en komen met andere oplossingen. Welke oplossing zoek jij?  Het is jouw keuze om hierin mee te gaan en jouw innerlijk licht aan te wenden voor een ‘betere, mooiere wereld’.

De wet van aantrekking

Ken je de wet van aantrekking?
Dat wat je werkelijk diep van binnen wilt, gaat gebeuren, mits jij erin gelooft en werkelijk durft te vragen.

De wet van aantrekking is een proces waar ‘persoonlijke groei een keuze is’ en waarbij je geconfronteerd wordt met je diepste ziele-wens.

Durf jij te luisteren naar jouw diepste ziele-wens?
Zonder jezelf te beperken? En zeker door afstand te nemen van cynische, innerlijke stemmetjes die zeggen dat het allemaal flauwekul is en dat het je toch niet gaat lukken?
Durf je dat?

Ben je in staat om jouw VRAAG duidelijk te formuleren voor de komende periode?
Wat wil je met jouw kwaliteiten neerzetten? Wil je iets bereiken met jouw kwaliteiten? Ben je bereid om gehoor te geven aan je innerlijke vraag?

 

Persoonlijke groei is een keuze!

  1. Wanneer dat zo is, ga dan met me mee in een visualisatie.
    Zorg dat je even niet gestoord wordt, telefoon uit, mobiel opgeborgen en radio of t.v. afzetten.
    Zoek een plekje in je huis waar jij je lekker voelt: een stoel in de hoek van je kamer, bankje in de serre of gewoon rechtop zittend op je bed.

TIP: vraag een goede vriend/vriendin om onderstaande tekst rustig voor te lezen zodat jij je helemaal over kunt geven aan de visualisatie. Of kijk naar YouTube: ik spreek dan zelf de visualisatie in. Volg die eerst voordat je verder leest!

Het hele huis bewonen

Adem bewust enkele keren in en uit.
Voel hoe je ademhaling helemaal naar je buik gaat.
Inademend zet je buik zich uit – je buik bolt zich.
Uitademend zakt je buik in.
Ga rustig even door met bewust ademhalen.

Stel je dan voor dat je een prachtig landhuis midden in de natuur ziet staan. Je bent verbaasd en het landhuis heeft een enorme aantrekkingskracht op jou.


Landhuis

Je loopt in de richting van het landhuis.
Wanneer je dichterbij komt, kun je de ramen en de deuren goed zien.
De stijl van het huis ontvouwt zich als het ware voor je…
Een en al bewondering: “Je zou zo toch maar mogen wonen…” gaat er door je heen.

Dan zie je duidelijk de ramen en de deur. Het eerste wat je opvalt, is de kleur van de deur. Dit had je absoluut niet verwacht…

Ook zie je nu duidelijk de ramen en de kleur van de kozijnen. Het dak valt je op evenals de muren. Je bekijkt het huis alsof je het zou willen betrekken. “Hier zou ik best kunnen wonen…” gaat er door je heen.

Dan gaat de voordeur plotseling open en een gastvrij persoon nodigt je uit om naar binnen te komen. “Ik wil je graag het hele huis laten zien, want ik zie je al een tijdje vol bewondering naar mijn huis kijken….kom binnen!”

Binnenkomst

Je gaat naar binnen en je beseft dat je deze persoon kent. Misschien is het je Gids in je leven of jouw Quantum-Zelf? In ieder geval voel jij je volledig op je gemak.

Daar sta je dan met jouw gastheer/gastvrouw in de hal. Gemakshalve noem ik deze persoon jouw Gids. OK? (Je kunt zelf kiezen of je een andere naam gebruikt.)…..

Vanuit de hal, lopen jullie samen  naar de woonkamer. Opnieuw overvalt je de schoonheid en sommige specifieke dingen trekken je aandacht. Wat voor dingen zijn dat? Is er nog iemand anders in de woonkamer?…..

Keuken

Vanaf de woonkamer lopen jullie naar de keuken.
“Wow, wat een keuken!”….dit is echt jouw droomkeuken….nooit verwacht dat je een dergelijke keuken nogeens in je leven zou zien.
Je kijkt goed rond en allerlei details vallen je op. Is er nog iemand anders in de keuken: ken je die persoon?…..

Bovenverdieping

Het wordt tijd om naar boven te gaan. Vanuit de hal loop je de grote trap op naar boven. Eenmaal boven aangekomen ben je in een royale gang waarop allemaal deuren uitkomen.

Je kiest bewust een deur uit.
Je stapt een indrukwekkende slaapkamer binnen. Wat valt je op? Wat zie je allemaal? Is er iemand aanwezig in de slaapkamer?…..

 Zolderverdieping

Dan zegt je Gids dat er nog een verdieping is in het huis. “Het is de mooiste verdieping van het huis en heel af en toe ga ik er heen”, zegt jouw Gids.

Hij nodigt je uit om mee te gaan.
Je komt op een immens grote zolder uit waarbij onmiddellijk je aandacht wordt getrokken naar iets…..wat zie je? Wat ligt er allemaal op deze zolder die als mooiste vertrek bekend staat van het huis? Er is iemand aanwezig die je intens goed kent: jouw Innerlijke Gids…..

De Gids begroet je allerhartelijks en vraagt of je even bij hem/haar komt zitten. Dan opent hij/zij het Boek der Wijsheid voor je waarin alles opgeschreven staat over jouw levensdoel, jouw wensen en verlangens…..

“Stel me gerust die ene vraag…” moedigt jouw Gids je aan.
Even ga je nog dieper naar binnen en dan fluister je jouw vraag.
De Gids heeft de vraag duidelijk gehoord en komt met verrassende opmerkingen.

“Je hebt het Huis van je Ziel bezocht….en elk vertrek wil jou iets aanreiken mits je bereid bent er naar te kijken…”

Kelder

Je neemt afscheid van je Gids en gaat naar beneden. Komt terug in de hal en daar is nog een deur die op een kier openstaat.
Ga je wel/niet naar binnen: de keuze is aan jou….

Eenmaal binnen kom je terecht in een grote kelder waar van alles ligt opgeslagen. En opnieuw word je oog naar iets getrokken. Wat is het? Is er verder nog iemand in de kelder?…..

Dan verlaat je het huis en je neemt afscheid van je gastheer/gastvrouw die je rondgeleid heeft. Hij heeft nog een cadeautje voor je…..

Neem het cadeautje aan: een symbool voor jou voor de komende periode…..

Maak je los van deze diepe ontspanning en maak enkele aantekeningen voor jezelf. Daarna ga je aan de slag met de volgende vragen.

Verandering is onvermijdelijk

Je hebt het huis bezocht. Jouw ziele-huis en natuurlijk staan alle vertrekken, personen in de vertrekken, voor een aspect van jouzelf. Ga aan de hand van onderstaande vragen jouw ‘innerlijke reis’ analyseren.

Mocht je vastlopen, vragen hebben, aarzel niet en stuur mij een mail. Vaak kun je via Google al een antwoord vinden op de verschillende symbolen die voorbij komen. Ik wens je heel veel succes.

Analyse van jouw visualisatie

  1. Wie deed er open? Deze persoon wil er altijd voor je zijn. Durf de hulp van deze persoon in te roepen;
  2. De hal staat voor jouw gastvrijheid: hoe groot is die? Ben je bereid om met open hart en open mind de ander tegemoet te treden?
  3. Dan ga je naar de woonkamer: hier word je dagelijks leven gespiegeld. Het kan zijn dat je verrukt was over deze kamer: ben je ook verrukt over je dagelijks leven? Dient er nog iets te veranderen? Wat dan? In hoeverre heeft de persoon in jouw woonkamer een boodschap voor je?
  4. Je bezoekt de keuken: hier wordt jouw voedsel klaargemaakt. Gebeurt dat met liefde en aandacht? Ben je iemand van de snelle hap of de kant-en-klaar-maaltijden? Zag je hoe liefdevol er in deze keuken gewerkt werd voor jou?
  5. Vanaf de keuken ga je naar boven waar de slaapvertrekken zijn: een deur maak je open. Wat valt je op? Komt deze observatie jou wat vertellen/duidelijk maken? De slaapvertrekken staan ook voor jouw sexualiteit. Zie je bijvoorbeeld een baby, dan is de vraag: “In hoeverre staat jouw sexualiteit nog aan het begin, mag nog groeien en verder ontwikkelen, en wat heb je daarvoor nodig?” 

Vervolg symboliek van Het Hele Huis Bewonen

6.  Het mooiste vertrek moet nog komen: de zolder. Wat valt je op aan de zolder? Hoe ervaar je het om je Innerlijke Gids te ontmoeten? Wat laat die jou zien?

7.  Tenslotte bezoek je ook nog de kelder: de kelder staat voor jouw onbekende potentieel. Kwaliteiten die je tot nu toe niet gebruikt hebt. Wat zie je in de kelder? Word je aandacht naar iets getrokken en wat is dat dan?

8.  Bij het verlaten van het huis geeft jouw begeleider een symbool aan jou. “Ik moest dit van jouw Innerlijke Gids aan je geven opdat je komende periode herinnerd wordt aan de keuze die jij gaat maken. Persoonlijke groei is een keuze!”
Kijk wat voor symbool je gekregen hebt: kun je het plaatsen? Zo niet, zoek dan eens op internet naar de betekenis van jouw symbool.

Als verandering onvermijdelijk is….

Wat staat je nu dan te doen?
Je hebt de visualisatie ervaren. Je kan nu met de vragen (analyse) aan de slag gaan. Wat valt je dan op?

Voor  de onvermijdelijke verandering maak je nu gebruik van de Wet van de aantrekking.

Durf te vragen

Stil staan bij 3 facetten:
Ten eerste: VRAAG
Durf te vragen. Niets is daarbij gek, stom of vreemd. Laat je niet onderuithalen door sarcastische of cynische mensen uit je omgeving. Die zijn er alleen op uit om je op een dwaalspoor te brengen.
Ga naar binnen en formuleer je VRAAG. De volgende persoonlijke opmerkingen zijn mijn ervaringen tijdens de visualisatie:
“Hoe kan ik een plek scheppen om wonen/werken te combineren waar de energie goed is, waar de plek je uitdaagt en waar ik gelukkig kan zijn?”

Kun je het ook geloven?

Ten tweede: GELOOF
Durf te geloven. Geloof jij echt dat er ergens op de wereld zo’n plek bestaat waar jij kunt wonen/werken en gelukkig kunt zijn?
Van waaruit geloof je dat? Heb je het gevoel dat je die plek al lang verdiend hebt maar nog niet hebt gezien? Ben je ervan overtuigd dat die plek zich aan jou zal tonen, los van beperkingen rondom geld?
Je gelooft dat je die plek ‘waardig’ bent om met jouw kwaliteiten te wonen/werken op deze bijzondere helende plek. Je verdient deze plek en er zijn mensen die dit al lang weten en jou naar deze plek zullen leiden, ben je bereid om je daaraan over te geven?

 

In staat om te ontvangen?

Ten derde: ONTVANG
Voor veel mensen is ontvangen de grootste uitdaging. Ik herken het ook in mezelf. Ik ben een ‘geautomatiseerde’ gever. Heb wel ontdekt dat bij de Gever de controle voorop staat. Die bestaat niet bij de Ontvanger, daarbij dien jij  je over te geven aan het proces.
Ben je bereid om te ontvangen? Ongeacht het resultaat?
Ontvangen betekent ‘bereid zijn om zonder voorwaarden vooraf dank je wel te zeggen tegen je Gever!”
Je geeft niet om te ontvangen! Je ontvangt omdat je het waard bent en omdat het tijd is de volgende fase in te gaan.

Vandaar dat persoonlijke groei een keuze is

Blijf je uitstellen vanuit onzekerheid, achterdocht, minderwaardigheid? Of durf je JA te zeggen tegen jouw persoonlijke groei, beseffende dat je altijd de keuze hebt om JA of NEEN te zeggen.

Mijn uitsteller is mijn manipulator, ondermijner!
Ik weet van binnen precies wat ik wil.
*       “Oh ja, vertel dan….!”
*       “Je durft het niet te zeggen omdat je bang bent als arrogant persoon neergezet te worden….wat
anderen zeggen, heeft nog steeds een te grote impact op je, niet dan?”
*       “Nog steeds blijf je hangen in het slachtoffer-bewustzijn: jij hebt toch alles verloren en durft nu niks
meer te doen, je voelt je verlamd, klopt dat?”

Persoonlijke groei is een keuze…

Ik zie mijn Quatum-Zelf heel duidelijk: een oudere man, goed verzorgd, draagt een prachtige hoed, mooi gekleed (er is duidelijk over nagedacht), schitterende schoenen en een blij, open, vriendelijk gezicht. Duidelijk iemand waar je onmiddellijk een gesprek mee aan wilt gaan. Hij staat bekend als open en gul.

De uitstraling van mijn Quantum-Zelf is een maatschappelijk en economisch geslaagd persoon die zijn missie met verve over het voetlicht tilt. Hij is een veel-gevraagd spreker, schrijft veel en verzorgt elk seizoen een workshop op zijn prive-domein. Een prachtige plek in Frankrijk waar kunst, cultuur en nabijheid elkaar verwarmen.

Quantum-Personality-Show

Zelfs is hij gevraagd om een eigen Quantum-Personality t.v.-programma te maken, waarin vaste thema’s naar voren komen.
1.      Er is steeds een gast – een uur lang. Wat wil deze gast naar de wereld brengen?
Wat heeft de gast de wereld te geven?
2.      Elke uitzending is er een artiest die naadloos aansluit bij de gast van het programma.
3.      Ook komt elke uitzending een jonge ontwerper aan het woord.
Hij toont zijn/haar creatie en zijn creaties worden later in de winkel  van mijn lief verkocht.
4.      Natuurlijk wordt er gegeten en gedronken, maar nu staan culinaire vegetarische gerechten centraal,
gemaakt door kijkers van het programma.
5.      Afsluitend is er een boekentip: het boek dat aansluit bij de gast van het programma en die daar zelf
van geleerd heeft.
Het inspiratieboek waarbij verandering onvermijdelijk was en waarbij je voelt dat persoonlijke groei
een keuze is.

Benieuwd geworden?

Wonderen bestaan immers! Blijf me volgen en je zult mijn proces zich zien ontvouwen. Ik hoop daarbij jou te mogen inspireren en kijk dan ook elke dag naar de twee tegeltjes-wijsheden in mijn toilet:

“In dromen en liefde is niets onmogelijk”
“Een blik, een woord, een stille wenk, elkaar zo kennen is een geschenk!”

Of zoals Vincent Van Gogh het zo fraai verwoordde: “Ik droom mijn schilderijen en dan schilder ik mijn droom”.

Door de corona-virus gaan tot nadere datum de workshops in Frankrijk niet door. Blijf echter geregeld kijken op onze website en facebook wanneer de workshops alsnog door zullen gaan of de online-sessies. Dat zijn sessies tussen jou en Loek in een prive-setting via Zoom of Skype. Je kunt daarvoor altijd contact met hem opnemen via de mail:  contact

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *